Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Συναντήθηκε με την Κ. Μπατζελή ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου.

Κοινή βούληση να δρομολογηθεί ο διάλογος για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14-4-2010, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η προγραμματισμένη συνάντηση της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του Νομάρχη Άρτας κ. Γιώργου Παπαβασιλείου.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Άρτας «Στην συνάντηση – συνεργασία, διάρκειας μιας ώρας περίπου, οι δύο θεσμικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον νομό Άρτας και σχετίζονται τόσο με την παραγωγική διαδικασία και τα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου όσο και με τα έργα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΝΑ Άρτας και αφορούν τον πρωτογενή τομέα καθώς και τις προτάσεις της για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την στροφή σε νέες και δυναμικές καλλιέργειες, την τυποποίηση και διάθεση της παραγωγής, την ενίσχυση και αξιοποίηση των ομάδων παραγωγών καθώς και την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής μέσα από την ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων.
Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης και μάλιστα με δέσμευση της κας Υπουργού ήταν:
-Στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου της πεδιάδας Άρτας προχωρούμε άμεσα όλα τα ώριμα αρδευτικά έργα.
Ειδικότερα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων και προσφυγών στο δημοπρατηθέν έργο για την Κατασκευή της Διώρυγας ΔΟ Ζώνης Λούρου προϋπ. 18.000.000 ευρώ και οδεύει πλέον στο Ελεγκτικό συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο με ταυτόχρονη παράταση του χρόνου υλοποίησής του.
-Επιπλέον εγκρίθηκε από την κα Υπουργό και προχωρά η δημοπράτηση των έργων Επένδυσης των Αρδευτικών Διωρύγων Δ1 και Δ06 Ζώνης Λούρου με προϋπ. 2.600.000 και 1.260.000 ευρώ αντίστοιχα με ταυτόχρονη δέσμευσή της για ένταξη και άλλων ώριμων αρδευτικών έργων.
Αναφορικά δε με τα γενικότερα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου συμφωνήθηκε:
-Η ενίσχυση και διευκόλυνση της εμπορίας των προϊόντων φυτικής παραγωγής, όπως πορτοκάλια, ακτινίδια κ.α., υποχρεωτικά μέσω της ομάδας παραγωγών.
-Η αποδέσμευση από χρονικούς περιορισμούς της συγκομιδής της ακτινιδιάς.
-Η ένταξη των αδιάθετων πορτοκαλιών στο τριετές επισιτιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου για σχολεία, ιδρύματα κ.α.
-Η επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των δικαιούμενων ενισχύσεων για νέους αγρότες, σχέδια βελτίωσης, αγροπεριβαλλοντικά κ.λ.π.
-Ακόμη συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η κοινή βούληση να δρομολογηθεί ο διάλογος, με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων, για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, την στροφή σε νέες και δυναμικές καλλιέργειες σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τo Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που συνέταξε η ΝΑ Άρτας και παρουσίασε ο Νομάρχης Άρτας.
Τέλος αναλυτική ενημέρωση και κωδικοποίηση των συμπερασμάτων της συνάντησης θα γίνει από τον Νομάρχη Άρτας στα μέσα ενημέρωσης».

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates