Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, μέσω συστημάτων Βιολογικής παραγωγής και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης με 20 εκ. €
Δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη κατά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ
Την στήριξη όλων των παραγωγών, οι οποίοι θα εντάξουν το σύνολο ή μέρος των εκμεταλλεύσεων τους στα συστήματα της Βιολογικής παραγωγής, της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική παραγωγή και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοίρειου κρέατος, με ενισχύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.
Ήδη, ο κ. Χατζηγάκης υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Μέτρου «Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα για τη Ποιότητα Τροφίμων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλταζτής», προωθώντας την πάγια πολιτική της Κυβέρνησης που δίνει έμφαση στην εξασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.
Σε δηλώσεις του για την προώθηση των βιοκαλλιεργειών και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε τα εξής:
«Στόχος της Κυβέρνησης, στόχος της πολιτικής μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας με βάση την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα.
Η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων είναι μονόδρομος για την ύπαρξη μιας βιώσιμης, αποδοτικής και ανταγωνιστικής αγροτικής οικονομίας.
Σκοπός των νέων δράσεων που ανακοινώνουμε σήμερα είναι η βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, μέσα από τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών, η επίτευξη προστιθέμενης αξίας για τα γεωργικά προϊόντα και η βελτίωση των δυνατοτήτων διάθεσης στην αγορά.
Επίσης, με τα συστήματα αυτά διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων που καταλήγουν στους καταναλωτές, καθώς παρέχονται καλύτερα, πιστοποιημένα και ασφαλή τρόφιμα».
Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα μας, με αποτέλεσμα στη Βιολογική φυτική παραγωγή από το 2000 έως το 2007 να έχουν υπερπενταπλασιαστεί οι καλλιεργούμενες εκτάσεις, ενώ στη Βιολογική ζωική παραγωγή από το 2004 μέχρι το 2007 ο αριθμός των βιοκτηνοτρόφων αυξήθηκε κατά 72%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά το 2007 ο αριθμός των ενταγμένων επιχειρηματιών στο σύστημα ελέγχου των βιολογικών προϊόντων σε σχέση με το 2000 έχει υπερτριπλασιαστεί και συνεχίζεται με ανοδικούς ρυθμούς.
«Δίνουμε με επιμονή και σύστημα τη μάχη για την αναβάθμιση και βελτίωση των Ελληνικών προϊόντων. Μια μάχη η οποία έχει ορατά αποτελέσματα και αντιμετωπίζει το μέλλον της Ελληνικής γεωργίας με αισιοδοξία», κατέληξε ο κ. Χατζηγάκης.

ΠΗΓΗ: www.minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates