Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

<<ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ>>

Αθήνα 27.02.2009
Συγκεκριμένα μέτρα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων προς τους Έλληνες αγρότες μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά την σύσκεψη που είχε με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών του Νομού Λάρισας, με αντικείμενο τα μεγάλα και δομικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας αλλά και ζητήματα ειδικού και τοπικού χαρακτήρα.
Μέχρι τις 15 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγάκης θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διαδικασίες για να αρχίσει η πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες όλης της χώρας (πακέτο 500 εκατομμυρίων ευρώ), οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στην παραγωγή του 2008 στα βασικά και μεγάλα προϊόντα (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, ελιές-ελαιόλαδο και οπωροφόρα δένδρα).
Επίσης όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης τις προσεχείς 15 ημέρες θα προωθηθούν αποφασιστικά όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ελέγχου για την καταβολή των πληρωμών που αφορούν είτε στις επιδοτήσεις της «ενιαίας ενίσχυσης» όλων των προϊόντων σε ολόκληρη τη χώρα είτε των ποσών της «εξισωτικής αποζημίωσης» όλων των προϊόντων στις ορεινές και προβληματικές περιοχές σε 54 νομούς της χώρας (κτηνοτροφία, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.λ.π)
Ειδικότερα, ο Υπουργός σε σχέση με τα αιτήματα των αγροτών για επίσπευση της καταβολής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των δικαιουμένων Κοινοτικών Ενισχύσεων ανακοίνωσε τ’ ακόλουθα:
α) εντός του Μαρτίου θα καταβληθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις για το συνδεδεμένο ποσοστό ενίσχυσης (35%) στους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς.
β) μέχρι τέλους Μαρτίου θα καταβληθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις που αφορούν ποιοτικά πριμ στις καλλιέργειες σίτου και αραβοσίτου.
γ) ο μικρός αριθμός εκκρεμοτήτων στην πληρωμή των επιδοτήσεων στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2007 και 2008 θα διευθετηθεί εντός του επομένου διμήνου, μετά τις διορθώσεις που θ’ αποστείλουν οι οικείες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για τους αγρότες-μέλη τους.
δ) οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης ολοκληρώνονται και θ’ ακολουθήσουν οι πληρωμές για τους νέους δικαιούχους.
ε) η πληρωμή των δικαιούμενων ενισχύσεων για τους νέους αγρότες και τα Σχέδια Βελτίωσης έχει ήδη ξεκινήσει και διαμορφώνεται ομαλός ρυθμός καταβολής των προβλεπόμενων Κοινοτικών Επιδοτήσεων.
στ) η προκήρυξη των μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που αφορούν τους αγρότες (πέραν αυτών που ήδη έχουν ανακοινωθεί Μικρά Σχέδια Κτηνοτροφίας, Νέοι Αγρότες) θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου.
ζ) η πληρωμή της ενίσχυσης για το συνδεδεμένο μέρος στη Βιομηχανική τομάτα και τα τεύτλα θα πραγματοποιηθεί μετά την οριστικοποίηση των εκτάσεων για τις δύο αυτές καλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates