Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η άποψη ενός αγρότη για την φορορλογηση του νερού !!!

Από το 2013 που συμμετείχα ως πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στις Θεματικές Ομάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού για την αναθεώρηση της ΚΑΠ είχε τεθεί το θέμα της ορθολογικής χρήσης των υδατίνων πόρων της χώρας μας. Σαφώς και το νερό δεν ανήκει σε κανέναν πόσο μάλιστα σε εμάς τους αγρότες και είναι δημόσιο αγαθό. Όμως στον ορίζοντα φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το νερό που υπάρχει στην χώρα μας. Το λέω αυτό γιατί παρά την υπέρ άντληση που έκαναν μερικοί αγρότες στην χώρα μας το νερό επαρκεί και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας είναι και πόσιμο. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε απλά από τα πολλά εμφιαλωμένα νερά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά . 

Πάμε όμως να δούμε την χρήση του νερού από εμάς τους αγρότες. Ο αγρότης χρησιμοποιεί το νερό για την παραγωγή προϊόντων . Σε αυτά τα αγροτικά προϊόντα υπάρχει και ένα ποσοστό νερού μέσα τους πχ Ντομάτα , αγγούρι κτλ. Άρα το νερό το νερό χρησιμοποιείται για την παραγωγή και όχι για το γέμισμα της πισίνας και το πλύσιμο αυτοκινήτου. Ο κτηνοτρόφος ποτίζει τα ζώα του για να βγάλει γάλα και κρέας και όχι να ποτίζει το γκαζόν της βιλάρας του στα βόρεια προάστια. Σε ποιους πρέπει να φορολογήσουμε το νερό; Το κράτος έχει υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων. Το ΙΓΜΕ έχεις αρκετές μελέτες που σκονίζονται στα ράφια του και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην σωστή διαχείριση του νερού αλλά κάποιοι προσπάθησαν να το κλείσουν γιατί δεν τους αρέσει η αλήθεια. Ακόμα και στις βόρειες χώρες όπως στην Φιλανδία προσπάθησαν να φορολογήσουν το αγροτικό νερό με αποτέλεσμα οι αγρότες να σπάσουν τα υδρόμετρα. 

Επειδή γεννήθηκα και ζω στην Ήπειρο και γνωρίζοντας ότι έχω αρκετά καθαρά ποτάμια χωρίς πυρηνικά απόβλητα όπως κάποια που βρίσκονται στην πολιτισμένη Ευρώπη δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει και να φορολογήσει αυτό το αγαθό που έχει η παρτίδα μου. 
Ως αγροτοσυνδικαλιστής καλώ τους συναδέλφους μου από την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα να αντιδράσουμε μαζικά και ενωμένα στις διαθέσεις κάποιων που ονειρεύονται να αποκτήσουν το νερό της χώρας μου.

Λεωνίδας Ραβανός

Αγρότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates