Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ενεργό το σύστημα υποβολής ενιαίας αίτησης για το 2014 του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανοιχτό για αιτήσεις είναι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενιαία αίτηση ενίσχυσης του 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού. Μάλιστα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δημοσιεύει και έναν οδηγό με τα βήματα της online υποβολής της αίτησης.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το σύστημα υποβολής Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης έχει ενεργοποιηθεί και δύνανται οι παραγωγοί που ενεργοποίησαν επιτυχώς τους κωδικούς πρόσβασης στα πλαίσια της διαδικασίας λήψης κωδικών για το έτος 2014 και να υποβάλλουν διαδικτυακώς την ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2014.

Επισημαίνεται, ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη τόσο για τους παραγωγούς που είχαν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2013 ανεξάρτητα του τρόπου υποβολής όσο και γι’ αυτούς που υποβάλλουν για πρώτη φορά. Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους όσοι δηλώνουν αγροτεμάχια που γεωχωρικά ανήκουν σε περισσότερες από μια περιφερειακή ενότητα (κύρια και συμπληρωματική αίτηση) ή ζωικό κεφάλαιο.

Για όσους δικαιούχους υποβάλλουν φέτος την αίτησή τους διαδικτυακά τονίζεται ότι:

• Θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως 15/5/2014

• Δίνεται η δυνατότητα μεταβολής των γεωχωρικών δεδομένων

• Ο δικαιούχος υποχρεούται να ψηφιοποιήσει το σύνολο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτησή του (όπως προβλέπεται στην σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ).

Για την υποβολή της αίτησης σας:

• Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://osde2014.dikaiomata.gr/ από οποιοδήποτε σημείο έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

• Συμπληρώστε στη σχετική φόρμα τα απαραίτητα στοιχεία..

• Ακολουθήστε τις οδηγίες τόσο για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού σας και την ενεργοποίησή του, όσο και για να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας.

Τα δικαιολογητικά τα οποία οφείλετε να ψηφιοποιήσετε για τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας για ενίσχυση κατά περίπτωση είναι τα ακόλουθα:

• Υπογεγραμμένη η πρώτη σελίδα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης που εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας

• Θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή της σελίδας «Εντολή Χρέωσης Λογαριασμού – Εξουσιοδότηση» (εφόσον επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς η εξουσιοδότηση)

• Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων (εφόσον υπάρχουν ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)

• Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμάχιων στις περιπτώσεις που δεν έχει ακόμα χρονικά ενημερωθεί το Ε9 (εφόσον υπάρχουν ιδιόκτητα αγροτεμάχια)

• Αντίγραφο βεβαίωσης «Δικαιωμάτων Κατοχής Κοινοτικών Βοσκοτόπων» (εφόσον δηλωθούν Κοινοτικοί Βοσκότοποι)

• Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού (εφόσον υπάρχει αίτημα για λήψη πρόσθετης ενίσχυσης σκληρού σίτου άρθρου 68 ή ειδικής ενίσχυσης βάμβακος)

• Αντίγραφο Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (εφόσον δηλωθούν αιγοπρόβατα)

• Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους)

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης 2014 & Δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2014 μέσω διαδικτύου ορίζεται η 15/05/2014.


Βρείτε εδώ το Εγχειρίδιο για την online υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης 2014.pdf


Εγκύκλιος - εγχειρίδιο διαδικασιών ολοκληρωμένου συστήματος 2014.pdf

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates