Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συναγερμός και στα γερμανικά σούπερ μάρκετ για το σκάνδαλο με κρέας αλόγου

Λαζάνια με κρέας αλόγου κατέληξε και στα γερμανικά σούπερ μάρκετ. Γνωστή αλυσίδα απέσυρε από τα ράφια κατεψυγμένο προϊόν. Αυστηρούς ελέγχους επί τρεις μήνες συστήνει την ίδια ώρα η Κομισιόν.
 
Την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που έφερε την ένδειξη βοδινού αρχίζει να απασχολεί και τις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας, η Κομισιόν ζητά από όλες τις χώρες μέλη να προχωρήσουν από την 1η Μαρτίου και για τρεις μήνες σε έλεγχο του DNA βοδινού κρέατος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εντοπίζονται ίχνη από κρέας αλόγου.
 
Αύριο Παρασκευή ειδικοί από τις 27 χώρες μέλη αναμένεται να συζητήσουν τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο αρμόδιος για θέματα Υγείας κοινοτικός επίτροπος Τόνιο Μποργκ. Οι πρώτοι 2.500 γενετικοί έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα ενώ οι 200 θα γίνουν στη Γερμανία. Το κρέας θα ελέγχεται και για την ύπαρξη της καρκινογόνου ουσίας φενυλβουλταζόνης. Πρόκειται για ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό.

Έλεγχοι στη Γερμανία 

Στη Γερμανία η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Real απέσυρε από τα ράφια κατεψυγμένα λαζάνια καθώς σε ελέγχους τυχαίων δειγμάτων βρέθηκαν ποσότητες κρέατος αλόγου. «Ύποπτα» προϊόντα βάζουν τώρα στο μικροσκόπιο και άλλες μεγάλες αλυσίδες, όπως η Kaiser/s Tengelmann, Rewe, Edeka και Eismann. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών υπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Γιοχάνες Ρέμελ, από την αξιολόγηση των τιμολογίων προέκυψε ότι μεταξύ Νοεμβρίου του 2012 και Ιανουαρίου του 2013 κατέληξαν μέσω ενός μεσάζοντα «ύποπτα» προϊόντα στη Γερμανία.
 
Η θυγατρική της Metro, Real, απέσυρε χθες το βράδυ από τα ράφια των καταστημάτων της τα κατεψυγμένα λαζάνια ‘TiP Lasagne Bolognese, 400 γρ.’ «Πρόκειται για ένα καθαρά προληπτικό μέτρο, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ενδεχόμενο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών», ανακοίνωσε η εταιρία.
Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου αποκαλύφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν ποσότητες κρέατος αλόγου σε γεύματα που βάσει ετικέτας περιείχαν μοσχαρίσιο κιμά.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates