Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ΣΒΕΚΗ διαλύθηκε!


Σήμερα, εάν δεν πληρωθεί το χρέος της ΣΒΕΚΗ στη ΔΕΗ, τότε συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά η βιομηχανία θα «κατεβάσει διακόπτες». Θα σταματήσει δηλαδή τη λειτουργία της επ’ αόριστο με πιο πιθανό σενάριο να μη ξαναλειτουργήσει ποτέ, καταλήγοντας έτσι το «δράμα» των τελευταίων μηνών. Χθες, χοιροτρόφοι στους οποίους χρωστάει χρήματα η βιομηχανία, προχώρησαν σε κατάσχεση όλων των αυτοκινήτων της εταιρίας.Από προχθές έχει αποχωρήσει η εταιρία Vantage Point, η οποία διαχειριζόταν τα οικονομικά και ουσιαστικά διοικούσε τη βιομηχανία από το περασμένο καλοκαίρι.Επίσης, από προχθές η βιομηχανία δεν μπορεί να προμηθευτεί «πρώτη ύλη» για τη γραμμή παραγωγής, σφάγια δηλαδή και έτσι δεν έχει καν αντικείμενο παραγωγής, ενώ τελειώνει το καύσιμο για τις μηχανές και δεν υπάρχουν χρήματα να ανανεωθεί το απόθεμα. Με λίγα λόγια, η ΣΒΕΚΗ σήμερα κλείνει.Οι εργαζόμενοί της όπως είναι λογικό, είναι σε απόγνωση. Η εταιρία εγκαταλείφθηκε από όλους τους φορείς, με τελευταία παταγώδη αποτυχία το σχέδιο για είσοδο της «Δωδώνης» στα οικονομικά της με την αύξηση του κεφαλαίου. Αυτή την πιθανότητα όμως την «ξέκοψε» η Αγροτική Τράπεζα στη διοίκηση της «Δωδώνης» και το θέμα δεν έφτασε καν μέχρι την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας. Πρακτικά και εάν δεν συμβεί κάτι «κοσμοϊστορικό» σήμερα, τη δουλειά ενόψει του Πάσχα θα απορροφήσουν ολοκληρωτικά τα ιδιωτικά σφαγεία, καθώς η ΣΒΕΚΗ δεν θα έχει καν λειτουργικές εγκαταστάσεις.

Επίσχεση εργασίας
Οι 40 εργαζόμενοι είχαν ήδη προειδοποιήσει εδώ και τρεις βδομάδες για τις τραγικές συνέπειες που θα είχε πριν καν έρθει το Πάσχα, η σωρεία λανθασμένων κινήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Έλεγε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του σωματείου Θόδωρος Γεωργακόπουλος, ότι εάν δεν μπουν άμεσα κάποια χρήματα στην εταιρία, αυτή θα κλείσει πριν τις γιορτές. Οι ίδιοι, παραμένουν απλήρωτοι και όπως τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος «μόνο ο κ. Νικόλαος Μαμακής έχει κάνει κάποιες αόριστες ενημερώσεις ότι θα μπουν 100.000 ευρώ αύριο (σ.σ. σήμερα, Παρασκευή) και θα γίνει προσπάθεια να πάρουμε το μισθό Νοεμβρίου μέσα στον Μάρτιο». Σε εξίσου δύσκολη θέση βρίσκονται όμως και οι προμηθευτές της βιομηχανίας, καθώς αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πότε και πώς θα εξοφληθούν. Από σήμερα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, σε ένα εργοστάσιο που δεν έχει καν διοίκηση. Κάνουν τέλος μια ύστατη έκκληση σε όλους τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση για το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates