Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

<<Ποσό 1,2 δις ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς των παραγωγών – ενιαίο ποσοστό προκαταβολής σε κάθε νομό>>


Στο 1,2 δις ευρώ ανέρχεται το ποσό που πιστώθηκε τελικά στους λογαριασμούς των παραγωγών ως προκαταβολή για την ενιαία ενίσχυση, ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Δεν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 9.453 παραγωγών καθώς το ποσό που τους αναλογούσε είναι κάτω από 20 ευρώ.
Από το 1,2 δις παρακρατήθηκαν συνολικά 90 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕbank για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ίδια και προς τις ΕΑΣ για οφειλές των παραγωγών προς αυτές (45 εκατ. κράτησε η τράπεζα και τα υπόλοιπα οι Ενώσεις). Από κάθε παραγωγό παρακρατήθηκε ποσοστό έως 20% το ανώτερο, ενώ πέρυσι η τράπεζα είχε παρακρατήσει το σύνολο των υποχρεώσεων κάθε αγρότη προς αυτήν.
Το ποσοστό που χορηγήθηκε σε κάθε νομό είναι ενιαίο και αποτελεί τον μέσο όρο του ποσοστού ψηφιοποίησης των ΕΑΣ του νομού. Δηλαδή, αν σε ένα νομό υπάρχουν 2-3 Ενώσεις και σε μία το ποσοστό ψηφιοποίησης είναι άνω του 60%, σε μία δεύτερη κάτω από 60% και σε μία τρίτη κάτω από 30%, τότε το ποσοστό προκαταβολής είναι ο μέσος όρος των τριών ποσοστών. Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να μην υπάρχουν προκαταβολές δύο ή περισσότερων ταχυτήτων σε κάθε νομό.
Το ποσοστό ψηφιοποίησης βρίσκεται πλέον στο 68%, ενώ στις 15 Οκτωβρίου κυμαινόταν στο 32%. Όσον αφορά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ αυτοί έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 38% αυτών που πρέπει να γίνουν.
Η κα Κατερίνα Μπατζελή επαναβεβαίωσε ότι η ψηφιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2010 ενώ έως το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ στο δείγμα του 5%.
Η υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση, ανέφερε ότι καμία χώρα της ΕΕ που έχει τελειώσει την ψηφιοποίηση δεν έδωσε προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς πριν τις 15 Δεκεμβρίου και χαρακτήρισε το 1,2 δις ευρώ ως «πολύ μεγάλο ποσό που συντελεί στη ρευστότητα και την ζήτηση στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates