Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

<<Σε διαρκή αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού προχώρησαν οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας>>

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο της Κουλούρας, λίγο πριν τη Βέροια, προχώρησαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, λίγο μετά τη 1 μ.μ οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση την υλοποίηση μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας, περί τα 130 τρακτέρ βρίσκονται πάνω στο δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και άλλα 70 τρακτέρ και αγροτικά, καθώς και περίπου 200 άτομα δίπλα στον κόμβο. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Βέροια εκτρέπεται (παράκαμψη περίπου 5 χλμ) από άνδρες της Τροχαίας, μέσω της εθνικής οδού στο ύψος της Αλεξάνδρειας.

Οι αγρότες της Ημαθίας, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που έγινε η πρόσκληση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τους εμπλεκόμενους φορείς για συνάντηση, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή. Οι ίδιοι λένε ότι το υπουργείο δεν απέστειλε πρόσκληση στους αγροτικούς συλλόγους, παρά μόνο στις βιομηχανίες και σε μεγάλες ομάδες παραγωγών, τα συμφέροντα των οποίων, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι ταυτόσημα με των απλών αγροτών.

Ο κ. Λιλιόπουλος επισήμανε πως «παρ' όλα αυτά, αν στη συνάντηση της Τρίτης υπάρξει αποτέλεσμα, δεν έχουμε λόγο να κλείνουμε τους δρόμους, θα πάμε σπίτια μας, όμως αυτό που ζητάμε είναι λύσεις άμεσα και όχι ένα νέο κύκλο συζητήσεων και προτάσεων».

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, εξάλλου, έπειτα από διευκρινίσεις που έλαβαν σχετικά με τη συνάντηση της Τρίτης, αποφάσισαν ότι θα συμμετάσχουν, και στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εκπροσώπων τους στο Δήμο Μενηίδας, προκειμένου, όπως ανέφερε ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μενηίδας Παναγιώτης Γιώγας «να ενημερώσουμε τον κόσμο και να καθορίσουμε τη στάση μας για τη σύσκεψη με την κα. Μπατζελή».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates