Τρίτη 12 Μαΐου 2009

<<ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗΜΩΝ>>

Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών που είναι μέλη για την ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων, ούτε οι Ενώσεις πρέπει να εισπράττουν καμία αμοιβή.


Σε δηλώσεις του ο Υπουργός κ. Σωτ. Χατζηγάκης σχετικά με το θέμα της καταβολής αμοιβής από επαγγελματίες αγρότες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που είναι μέλη για την συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα του ΟΣΔΕ. Επειδή τον τελευταίο καιρό δημιουργείται μια εντύπωση θα έλεγα και μια εκμετάλλευση από ορισμένους επιτηδείους που ζητούν από τους αγρότες μας να καταβληθούν αυτά τα δικαιώματα, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχοντας αποδεδειγμένη την αξιοπιστία και ακολουθώντας μια πολιτική εντιμότητας και καθαρότητας απέναντι στους Έλληνες αγρότες, αλλά και σε αυτά που υποσχέθηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, δηλώνει ότι δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τα δικαιώματα αυτά στις Ενώσεις. Οι Ενώσεις από την πλευρά τους στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μας είναι υποχρεωμένες να μην εισπράξουν οτιδήποτε εφόσον αυτή τη δαπάνη την αναλαμβάνει το κράτος. Το κράτος, η πολιτεία, η Κυβέρνηση με μια σειρά ρυθμίσεων έχει τακτοποιήσει απόλυτα αυτό το ζήτημα και μπορώ να σας πω σήμερα, ευχάριστα, ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω. Δηλαδή θα καλύψει και τους συνταξιούχους αγρότες, οι οποίοι διαθέτουν το 50% και πλέον των εσόδων τους από αγροτική εκμετάλλευση. Έτσι νομίζω ότι ικανοποιείται όχι μόνον η δέσμευση την οποία η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας είχε κάνει, αλλά ετούτη η Κυβέρνηση κάνει ένα βήμα αγάπης περισσότερο πιο κοντά στον Έλληνα αγρότη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσοι είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει μια ανασκόπηση των στοιχείων του και τα συγκεκριμένα στοιχεία θα ανακοινωθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξέρετε το ποσόν που θα απαιτηθεί;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το ποσόν δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως ότι υπολογίζεται ότι θα είναι 25 εκατ. το χρόνο για τρία χρόνια. Θα δοθεί η προκαταβολή τώρα και μετά βάση του νόμου θα συμπληρωθεί το ποσό αυτό.

Ερωτηθείς για τις Ευρωεκλογές και του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, δήλωσε:

«Για μένα το πρόβλημα είναι εκ του μη όντος. Για μένα το πρόβλημα σε αυτές τις Ευρωεκλογές είναι τελείως διαφορετικό. Τίθενται στον Ελληνικό λαό διάφορα ερωτήματα και νομίζω ότι στα καίρια ερωτήματα δεν το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος στο Ευρωψηφοδέλτιο. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι καταρχήν πολιτικά ζητήματα, εάν θα πρέπει και ποιο κόμμα θα πάρει την πλειοψηφία στις Ευρωεκλογές. Εμείς πιστεύουμε ότι η ΝΔ με το πρόγραμμά της και με όσα μέχρι σήμερα ακολούθησε θα είναι εκείνη που θα κερδίσει και το δεύτερο είναι το ερώτημα αυτών τούτων των εκλογών. Πιστεύω ότι θα τεθούν Ευρωπαϊκά ζητήματα, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη σε σχέση με τη χώρα μας και τη χώρα μας σε σχέση με την Ευρώπη και αυτό είναι το διακύβευμα το οποίο θα πρέπει να τεθεί στις εκλογές. Το ποιος θα μπει πρώτος και ποιος δεύτερος για μένα είναι ήσσονος σημασίας».

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates