Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικό και Ιταλικό λάδι μαζί στην ποιότητα και ιχνηλασιμότητα

Σε μια χρονιά που η τιμή του λαδιού καταγράφει ιστορικά χαμηλά και τα προβλήματα συσσωρεύονται, μια ακτίνα αισιοδοξίας έρχεται από τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ιταλικών συνεταιρισμών «Μαζί, στην ποιότητα και ιχνηλασιμότητα». Το πρώτο βήμα υλοποίησης της συνεργασίας έγινε με τη φόρτωση μιας επιλεγμένης ποσότητας έξτρα παρθένου από την ΕΑΣ Πεζών προς τον συνεταιρισμό του Montalbano.

H ελληνο-ιταλική σύμπραξη βασίζεται στο πρόγραμμα των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων του κανονισμού 867/08 που υλοποιούν μαζί οι 4 Ε.Α.Σ. της Κρήτης Σητείας, Πεζών, Μυλοποτάμου και Μεραμβέλλου με το Consorzio Nationale degli Olivicoltori που έχει μέλη 300 χιλ. περίπου ιταλούς ελαιοπαραγωγούς. Σύμβουλος των ελληνικών Ε.Α.Σ. και συντονιστής της δράσης είναι η εταιρεία ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

Την τριετία 2009-2012 σχεδιάστηκε και λειτούργησε μια ενιαία πλατφόρμα ποιότητας – με αυστηρότερα κριτήρια από αυτά που προβλέπει η νομοθεσία – και ιχνηλασιμότητας που καταγράφει την πορεία του λαδιού από τον ελαιώνα μέχρι το τελικό προϊόν. Το σύστημα πιστοποιήθηκε από τον ιταλικό οργανισμό CSQA.

Με τη συγκεκριμένη δράση διαψεύδεται η θεωρούμενη σαν δεδομένη αντιπαλότητα των δυο χωρών, οι οποίες στην πραγματικότητα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά λόγω της υψηλού κόστους παραδοσιακής ελαιοκομίας τους.


Στόχος αυτής της συνεργασίας, που και οι δυο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν και επεκτείνουν, είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, το οποίο να ανταποκρίνεται στις πιο αυστηρές προδιαγραφές και να πωλείται είτε ως χύμα στην ιταλική βιομηχανία, είτε ως επώνυμο τυποποιημένο στους καταναλωτές όλου του κόσμου.


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates