Την προσοχή εφιστά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η Διεύθυνση Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ωριμότητας και ειδικότερα η σχέση σάκχαρα/οξέα στην εξαγωγή – διακίνηση πορτοκαλιών Valencia.
Όπως αναφέρετε σε έγγραφο το οποίο ο Πρόεδρος του Incofruit Hellas κ. Γ. Φραγκίστας κοινοποιεί στα μέλη του Συνδέσμου, ο χρωματισμός των εσπεριδοειδών κατά την συγκομιδή, πρέπει να είναι ο τυπικός παίρνοντας στα υπόψη και την ζώνη παραγωγής.
Επίσης, και τα πορτοκάλια για να έχουν ικανοποιητικές οργανοληπτικές ιδιότητες για τον καταναλωτή πρέπει ο δείκτης ωριμότητας (σχέση σάκχαρα/οξέα)να είναι τουλάχιστον έξι και μισό.
Όπως αναφέρετε σε έγγραφο το οποίο ο Πρόεδρος του Incofruit Hellas κ. Γ. Φραγκίστας κοινοποιεί στα μέλη του Συνδέσμου, ο χρωματισμός των εσπεριδοειδών κατά την συγκομιδή, πρέπει να είναι ο τυπικός παίρνοντας στα υπόψη και την ζώνη παραγωγής.
Επίσης, και τα πορτοκάλια για να έχουν ικανοποιητικές οργανοληπτικές ιδιότητες για τον καταναλωτή πρέπει ο δείκτης ωριμότητας (σχέση σάκχαρα/οξέα)να είναι τουλάχιστον έξι και μισό.
Για να διασφαλίσουμε – τονίζεται στο έγγραφο – την ποιότητα στα προοριζόμενα προς εξαγωγή σε τρίτες χώρες και διακίνηση σε χώρες της Ε.Ε πορτοκάλια, οι ποιοτικοί έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται άμεσα οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο του Incofruit Hellas:
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ
Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο του Incofruit Hellas:
ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου