Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Aυστηροί έλεγχοι σε εσπεριδοειδή για τα κριτήρια εμπορίας

Την προσοχή εφιστά σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η Διεύθυνση Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ωριμότητας και ειδικότερα η σχέση σάκχαρα/οξέα στην εξαγωγή – διακίνηση πορτοκαλιών Valencia.

Όπως αναφέρετε σε έγγραφο το οποίο ο Πρόεδρος του Incofruit Hellas κ. Γ. Φραγκίστας κοινοποιεί στα μέλη του Συνδέσμου, ο χρωματισμός των εσπεριδοειδών κατά την συγκομιδή, πρέπει να είναι ο τυπικός παίρνοντας στα υπόψη και την ζώνη παραγωγής.

Επίσης, και τα πορτοκάλια για να έχουν ικανοποιητικές οργανοληπτικές ιδιότητες για τον καταναλωτή πρέπει ο δείκτης ωριμότητας (σχέση σάκχαρα/οξέα)να είναι τουλάχιστον έξι και μισό.

 
Για να διασφαλίσουμε – τονίζεται στο έγγραφο – την ποιότητα στα προοριζόμενα προς εξαγωγή σε τρίτες χώρες και διακίνηση σε χώρες της Ε.Ε πορτοκάλια, οι ποιοτικοί έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται άμεσα οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο του Incofruit Hellas:


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates