Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πίνδος: Αύξηση τζίρου και κερδοφορία παρά την κρίση

Για την πορεία της επιχείρησης τον περασμένο χρόνο, ο οποίος ήταν αρκετά δύσκολος λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας που περνά ο κλάδος και η αγορά γενικότερα ενημέρωσε τους μετόχους η διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», κατά τη διάρκεια πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δανειοδότηση, καθώς το τρέχον επιτόκιο δανεισμού κρίθηκε ιδιαιτέρως «αλμυρό». Προκειμένου, ωστόσο η εταιρεία, να εξασφαλίσει ρευστότητα αποφασίστηκε, τα μέλη να καλύψουν μέσω της αύξησης της συνεταιριστικής μερίδας ένα ποσό κοντά στα 6 εκ. ευρώ εντός των επόμενων πέντε ετών.

Το μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις, πόσο μάλλον για τον Πτηνοτροφικό που κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά, είναι η ρευστότητα και οι οφειλές που δεν πληρώνονται στην ώρα τους.


Ενδεικτικά, ο Συνεταιρισμός έχει λαμβάνειν περίπου 12 εκ. ευρώ από προμηθευτές και παρόλο που η κατανάλωση παραμένει υψηλή και τον κρατά όρθιο μέσα στην κρίση, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την είσπραξη αυτών των οφειλών.


Παρόλαυτα όπως αναφέρει στο paseges.gr ο διευθυντής της «Πίνδος», Λάζαρος Τσακανίκας, «η χρονιά το 2011 δεν ήταν άσχημη, αφού ο τζίρος σημείωσε αύξηση περί το 3-4% σε σχέση με το 2010, ενώ σημειώθηκε κερδοφορία, έστω και μικρή».


Για να αντιμετωπιστεί όμως το πρόβλημα της ρευστότητας αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για τη δημιουργία ίδιων κεφαλαίων από καταθέσεις των μελών του Συνεταιρισμού.


Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Τσακανίκα, θα υπάρξει μια αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας για τα επόμενα πέντε χρόνια με κόστος 2.000 ευρώ ανά μέλος, κάτι που θα φέρει στα ταμεία της «Πίνδος» 6 εκ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.


Αλέξανδρος Μπίκας
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates