Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργου Καρασμάνη στην Agrotica 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Ο Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2012 στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο πλαίσιο της έκθεσης. Μετά το πέρας της επίσκεψης προέβη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

«Η οικονομική δυσπραγία, η έλλειψη ρευστότητας και η απουσία επενδύσεων, έχουν προκαλέσει ένα κλίμα ασφυξίας στον αγροτικό τομέα, που αποτυπώθηκε και στην Agrotica.

Τη στιγμή, που από όλους γίνεται αποδεκτό πως, ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδό της από την κρίση, είναι πραγματικά απαράδεκτο ακόμα να μην έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα πρoγράμματα για τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που προβλέπουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Όπως απαράδεκτο είναι, εδώ και πάμπολλους μήνες, να καρκινοβατεί η σύσταση και λειτουργία του ειδικού Ταμείου ενίσχυσης της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ), με αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

Την περασμένη Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία, με την επερώτηση «εφ΄ όλης της ύλης» για τα αγροτικά, που συζητήθηκε στη Βουλή, έθεσε. εκ νέου. την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προ των ευθυνών της για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για το εισόδημα, είτε τις τιμές, τις αποζημιώσεις, τις επενδύσεις, τις ενισχύσεις, τα προγράμματα και γενικότερα την άσκηση μιας ουσιαστικής και με όραμα και στόχους αγροτικής πολιτικής. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, απαντήσεις δεν πήραμε στα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates