Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προκηρύσσει διαγωνισμό για ΔΩΔΩΝΗ η ΑΤΕ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θοδ. Πανταλάκης ανέφερε σε εκπροσώπους Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ότι μέσα στις επόμενες ημέρες –το πιθανότερο την Κυριακή- θα βγει στον «αέρα» πρόσκληση για το διαγωνισμό πώλησης του μετοχικού της πακέτου.

Τη δέσμευση αυτή μετέφερε ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας σε συνάντηση με εκπροσώπους Ενώσεων το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου κατέληξαν στην πρόσληψη Συμβούλου για την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ.


Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας αποφάσισαν ομόφωνα την πρόσληψη ως Συμβούλου εξαγοράς της «Δωδώνης» την εταιρεία συμβούλων «Planning Α.Ε» με έδρα την Αθήνα.


Η επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης των εννέα προσφορών που κατατέθηκαν, από την επιτροπή των γενικών διευθυντών των Ενώσεων και την πρόταση στην οποία κατέληξαν.


Εν τω μεταξύ ομάδα στελεχών του τραπεζικού συμβούλου που έχει προσλάβει η ΑΤΕ προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, επισκέφθηκε την Τετάρτη τη γαλακτοβιομηχανία, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη τόσο με τους κτηνοτρόφους όσο και με εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας.

 
Οι εκτιμητές εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση, στις 16 Φεβρουαρίου, στον κόμβο Φιλιππιάδας, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση, εφόσον η ΑΤΕ προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι «οι κτηνοτρόφοι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα της εταιρέιας και όσοι θεωρούν ότι ο αγώνας σταμάτησε κάνουν λάθος, θα κλιμακωθεί».


Αλέξανδρος Μπίκας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates