Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Απλουστεύεται η αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων

Με συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθείται η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων, μέσω κατάλληλης τροποποίησης της ΚΥΑ «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού». Η τροποποίηση, με την οποία απλοποιούνται οι διαδικασίες και ελαχιστοποιείται η απαιτούμενη οικονομική επιβάρυνση του αγροτικού πληθυσμού, αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων:

Την απλοποιημένη και με συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της αποκεντρωμένης διοίκησης και των περιφερειών συμπλήρωση των απαιτούμενων τεχνικών δεδομένων.

Την απλοποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Την αντικατάσταση των ανά γεώτρηση χημικών αναλύσεων με ένα πιο ουσιαστικό και αξιόπιστο σύστημα δειγματοληπτικού ελέγχου της ποιότητας του αρδευτικού νερού, με μέριμνα των αρμόδιων φορέων του δημοσίου.

Την περαιτέρω μείωση των προβλεπόμενων προστίμων για καθυστέρηση συμμόρφωσης

Η επεξεργασία της τροποποιημένης ΚΥΑ ολοκληρώνεται εντός του επόμενου δεκαημέρου από ειδική ομάδα εργασίας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και των αρμόδιων διευθύνσεων του ΥΠΑΑΤ και εν συνεχεία η τροποποίηση θα προωθηθεί για υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates