Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τζανέτος Καραμίχας: Ομάδες συμφερόντων «πολεμούν» τα φωτοβολταϊκά


Για παρεμπόδιση της ένταξης των αγροτών στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από ομάδες συμφερόντων μέσα στη ΔΕΗ έκανε λόγο στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας. Όπως είπε, η ΔΕΗ με τις διαδικασίες που ακολουθεί παρακωλύει την εξέταση των αιτημάτων των αγροτών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις – όπως καταγγέλουν και εκπρόσωποι των εταιρειών φωτοβολταϊκών – το ηλεκτρικό δίκτυο αδυνατεί να λάβει την ενέργεια από τα νέα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ δέχεται από την 1η Σεπτεμβρίου αιτήσεις από αγρότες που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά έως 100 kW.
Ήδη οι αιτήσεις που συσσωρεύτηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από άλλες κατηγορίες ενδιαφερομένων έχουν ξεπεράσει τα 1.400 MW.
H επενδυτική «φρενίτιδα» για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών είναι αποτέλεσμα των υψηλών εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς «ηλιακής ενέργειας» και των απλών διαδικασιών εγκατάστασης που προβλέπει ο νέος νόμος.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates