Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος στις “χρυσές” αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για αγρότες

 Ένα τέλος στην καταβολή “χρυσών” αποζημιώσεων σε αγρότες επιχειρεί να θέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το νομοσχέδιο που προωθεί στην βουλή για την αγροτική ασφάλιση και τον ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στη βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τα προηγούμενα χρόνια, ορισμένοι παραγωγοί, κατ' επάγγελμα αγρότες ή μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εισέπραταν και μάλιστα συστηματικά αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ύψους 100 και 200 χιλιάδων ευρώ, σε ορισμένες περιπτώσεις.
Μάλιστα, πάνω από 30.000 ευρώ το 2007 έλαβαν 985 παραγωγοί, δηλαδή συνολικό ποσό 46 εκατομμύρια ευρώ, περίπου δηλαδή το 30% των συνολικών εσόδων του ΕΛΓΑ.
Στο ΥΠΑΑΤ εκτιμούν ότι με το νέο Νόμο για τον ΕΛΓΑ τίθεται ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα, καθώς οι σχετικές ρυθμίσεις περιορίζουν το ύψος της αποζημίωσης σ' ένα λογικό ποσό, όπως είναι τα 70.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates