Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο για να παραμείνει συνεταιριστική η «Δωδώνη» οργανώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου


Να δώσουν δυναμικό παρών στο πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» στα Γιάννενα, καλεί τους κτηνοτρόφους ο Πανειπηρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Δωδώνη. Σύμφωνα με το κάλεσμα, θα ακολουθήσει πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου, με βασικά αιτήματα: τιμές παραγωγού που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, το σταμάτημα απαράδεκτων συμβάσεων που οδηγούν σε οικονομικό κτύπημα της γαλακτοβιομηχανίας και των κτηνοτρόφων, και να μην αλλάξει ο ιδιοκτησιακός χαρακτήρας της γαλακτοβιομηχανίας.
Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συνεταιρισμός αναφέρει τα εξής: «Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιούμε πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας στο γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει κτηνοτροφία στην Ήπειρο με αυτή την κατάσταση.
Με τον διπλασιασμό των τιμών των ζωοτροφών, στο πετρέλαιο, το ρεύμα και τις τιμές των προϊόντων μας να μένουν καθηλωμένες εδώ και 15 χρόνια δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, αυτό δείχνει και η συνεχιζόμενη μείωση των κτηνοτροφικών μονάδων τα τελευταία χρόνια.
Τους τελευταίους μήνες η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» - που φτιάχτηκε από τους κτηνοτρόφους και έπαιξε έναν παρεμβατικό ρόλο στήριξης της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας αλλά και στον καθορισμό των τιμών σε όλη την Ελλάδα - ακολουθεί μια πολιτική αλλοίωσης του χαρακτήρα της κλείνοντας συμφωνία να φέρνει γάλα πρόβειο από άλλη περιοχή με τιμή μεγαλύτερη από αυτή που πληρώνει τους παραγωγούς της Ηπείρου και να δίνει το αγελαδινό γάλα σε μεγάλη ιδιωτική βιομηχανία σε τιμή πολύ μικρότερη από αυτή που έρχεται το γάλα από το εξωτερικό. Οι κινήσεις αυτές και όχι μόνο δημιουργούν πολλά ερωτηματικά όχι μόνο για τη διαχείριση και την αλλοίωση του χαρακτήρα της βιομηχανίας, αλλά και η φημολογία για απαλλαγή της ΑΤΕ από τις θυγατρικές επιχειρήσεις, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το αν προετοιμάζουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας.
Δηλώνουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Ζητάμε να καθοριστούν τιμές πριν την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου: για το πρόβειο 1,30€, για το γίδινο 0,86€ και για το αγελαδινό 0,55€. Οι τιμές αυτές αποτελούν το ελάχιστο για να συνεχίσουμε να κρατάμε τα ζώα μας και να μένουμε στην παραγωγή. Αν δεν καθοριστούν τιμές μέχρι την 1η Οκτώβρη που είναι η έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου δε θα παραδώσουμε γάλα.
Να ανακληθεί η απαράδεκτη σύμβαση για να φέρνουν γάλα από το Βόλο.
Τέλος δηλώνουμε ότι π «ΔΩΔΩΝΗ» φτιάχτηκε από τους κτηνοτρόφους για να στηρίξει την κτηνοτροφία της Ηπείρου και δεν θα επιτρέψουμε ούτε να αλλάξει ο χαρακτήρας της, ούτε να πουληθεί.
Αν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει από τη «ΔΩΔΩΝΗ» τότε αυτή ανήκει μόνο στους κτηνοτρόφους, το κεφάλαιο της είναι το γάλα που εμείς παράγουμε και επειδή οι εξελίξεις θα είναι σύντομα γΓ αυτό πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ττου σε συνεργασία με το κράτος μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να μη χάσει η «ΔΩΔΩΝΗ» το χαρακτήρα της.
Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι,
Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στο καθημερινό ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας, να δώσουμε το δυναμικό μας παρών το συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη και ώρα 11:00 π.μ. στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» και πορεία προς την Περιφέρεια με τα αγροτικά μας μηχανήματα.
Μπορούμε με τη συμμετοχή μας και τον αγώνα να κερδίσουμε τιμές τέτοιες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
Να σταματήσουν οι απαράδεκτες συμβάσεις που οδηγούν σε οικονομικό χτύπημα της γαλακτοβιομηχανίας και των κτηνοτρόφων.
Να μην αλλάξει ο ιδιοκτησιακός χαρακτήρας της γαλακτοβιομηχανίας.
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή για την κτηνοτροφία στην Ήπειρο, στο χέρι μας είναι να παραμείνουμε με αξιοπρέπεια στη δουλειά μας».

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates