Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Το μητρώο των ..μη αγροτών

ΑΓΡΟΤΟΠΟΣ: Είναι οι απόψεις μιας φιλικής ιστοσελίδας που με βρίσκει απόλυτο με της απόψεις τους, είναι όλα αυτά που σκέπτεται και έχει στο μυαλό του ο κάθε αγρότης.  

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6/9/2010 το ΦΕΚ Α 151 με τον Νόμο 3874/2010 «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων». Επιτέλους υπάρχει ένας νόμος που ασχολείται με τους αγρότες και το επάγγελμα του αγρότη. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το καίριο κι σημαντικό Μητρώο Αγροτών, μπαίνει τελείως λάθος. Το ξεκίνημα του Μητρώου Αγροτών είναι σε λάθος κατεύθυνση, έχει εισπρακτική λογκή, και δεν δίνει υγιή βάση για τα αγροτικά επαγγέλματα.


Είναι η πρώτη φορά που ένα επάγγελμα καθορίζεται από τα κέρδη του, και όχι από το αντικείμενο του. Είναι πράγματι εξωφρενικό να καθορίζεις το επάγγελμα από τα κέρδη, που εξαρτώνται από τον όγκο παραγωγής και από την τιμή του αγροτικού προϊόντος. Διότι ο όγκος παραγωγής εξαρτάται από τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και οι τιμές είναι αντικείμενο των χρηματιστηρίων εμπορευμάτων.

Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι το επάγγελμα των μηχανικών καθορίζεται από το αντικείμενο, από την εκπαίδευση και από κάποια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Στο ΤΕΕ γίνονται δεκτοί μόνο οι 100% μηχανικοί, δεν γίνονται δεκτοί ούτε ακόμα και οι τεχνολόγοι μηχανικοί. Στο ΓΕΩΤΕΕ γίνονται δεκτοί μόνο οι 100% γεωτεχνικοί, ούτε ακόμα και οι τεχνολόγοι γεωπόνοι. Στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος γίνονται δεκτοί μόνο οι 100% ξενοδόχοι, δεν γίνονται δεκτοί ούτε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ, ούτε άλλα τουριστικά επαγγέλματα.

Στους αγρότες δεν καθορίζεται το αντικείμενο των αγροτικών επαγγελμάτων. Στους αγρότες δεν υπάρχει θεσμοθετημένη εκπαίδευση/κατάρτιση. Στους αγρότες δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, παρόλο που διαχειρίζονται φάρμακα, που αγγίζουν την τροφή όλων και την δημόσια υγεία.

Το αντικείμενο του αγρότη είναι η ΦΡΟΝΤΙΔΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και η αξιοποίηση από κάθε κύκλο κυρίως των διατροφικών προϊόντων. Ταυτόχρονα ο Αγρότης μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες Αγροτουρισμού, μπορεί να παράγει πρώτες ύλες για την βιομηχανία, μπορεί να παράγει ενέργεια (βιομάζα, βιοέριο, βιοντήζελ, ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά κλπ), μπορεί να μεταποιεί την παραγωγή του, μπορεί να εμπορεύεται την παραγωγή του και μπορεί να εμπορεύεται την κατακράτηση ρύπων που πετυχαίνει με τις καλλιέργειές του. Παράλληλα οι αγρότες προσφέρουν πληθώρα δημοσίων αγαθών που απολαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας, διατηρούν πλούσια οικοσυστήματα, διαχειρίζονται και συνεισφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας των εδαφών, του νερού και του αέρα, ενώ συντηρούν το αγροτικό τοπίο και τις δομές που το χαρακτηρίζουν.

Το Μητρώο Αγροτών θα έπρεπε να ορίζει και να περιλαμβάνει μόνο τους 100% αγρότες.

Για τις ανάγκες συμμετοχής σε προγράμματα και επιδοτήσεις θα μπορούσε να ορίζεται κάθε φορά με Υπουργικές Αποφάσεις, ότι δικαιούχοι μπορεί να είναι οι αγρότες (ίσως από 100% μέχρι 51%), που μένουν στην περιοχή κλπ. Σήμερα ακόμα και τα λεφτά που έχουν εξασφαλισθεί για τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη έχουν διατεθεί, με την δικαιολογία «για την ανάπτυξη της Υπαίθρου», σε συνταξιούχους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ένστολοι, δάσκαλοι κλπ) υφαρπάζοντας τα αγροτικά κονδύλια.


ΠΗΓΗ: 4epohes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates