Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις για την επιστροφή ΦΠΑ

Αναστάτωση προκάλεσε στον εξαγωγικό κόσμο της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις επιστροφές του ΦΠΑ.

Όπως δηλώνει η πρόεδρος του ΠΣΕ Χριστίνα Σακελλαρίδη, «η νέα εγκύκλιος κατοχυρώνει θεσμικά νέες καθυστερήσεις στη διαδικασία επιστροφών ΦΠΑ, ενώ παραπέμπει στις καλένδες τις ήδη εδώ και μία τριετία εκκρεμείς επιστροφές του φόρου. Η κίνηση αυτή συνιστά “κούρεμα” των προς είσπραξη οφειλών του Δημοσίου προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, προκαλώντας ασφυξία ρευστότητας στους εξαγωγείς και κλείνοντας οριστικά κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε νέες γραμμές χρηματοδότησης». Και προσθέτει: «Επίσης, δημιουργεί επιπρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο με αχρείαστο έργο τις ΔΟΥ όλης της χώρας.

Συνολικά, η ρύθμιση αντίκειται τόσο στις προτάσεις των συλλογικών φορέων της εξωστρέφειας και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας όσο και στις εισηγήσεις της τρόικας και της task force για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Χ. Ράιχενμπαχ».


Ενστάσεις εκφράζει και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, τονίζοντας ότι ουσιαστικά η εφαρμογή μετατίθεται για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ κάνει λόγο για "κοροϊδία" από το ΥΠΟΙΚ. Όπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξυπηρετηθούν με μια απλή διαδικασία συμψηφισμού του ποσού επιστροφής ΦΠΑ με κάθε μορφής οφειλή του δικαιούχου προς το Δημόσιο.


ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates