Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Απαγορεύονται οι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Με απόφαση του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Άρτας απαγορεύονται οι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προϊόντα για την καταπολέμηση ζωϊκών εχθρών κατά την διάρκεια της ανθοφορίας σε όλα τα οπωροφόρα δένδρα και ειδικά στα εσπεριδοειδή, από 23 Απριλίου έως 23 Μαίου 2012.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ανθοφορίας και εφόσον διαπιστωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση η ύπαρξη ειδικού προβλήματος, που απαιτεί χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, θα αρθεί σε ευρείες περιοχές ή και σε ολόκληρο το Νομό, κατά περίπτωση, με νεώτερη απόφαση, η ισχύουσα.

Σε περίπτωση εξειδικευμένου προβλήματος μεμονωμένου καλλιεργητού και μόνο εφόσον αυτό διαπιστωθεί από την Υπηρεσία, θα χορηγείται ειδική γραπτή άδεια για διενέργεια ψεκασμού, κατόπιν τήρησης των σχετικών αναγκαίων περιορισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Άρτας, Φλέμιγκ 6, τηλ. 2681364433.

ΠΗΓΗ: clicknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates