Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οδηγίες εφαρμογής διαδικτυακής υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2012

Το σύστημα υποβολής Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης έχει ενεργοποιηθεί για την πλειοψηφία των παραγωγών που παρέλαβαν επιτυχώς στοιχεία πρόσβασης στα πλαίσια της διαδικασίας λήψης κωδικών για το έτος 2012. Επισημαίνεται, ότι η υπηρεσία εγγραφής είναι πλέον ενεργή ΜΟΝΟ για τους παραγωγούς που είχαν υποβάλλει πέρυσι την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ με οποιονδήποτε τρόπο (μέσω διαδικτύου, τηλεφωνικά, με επιστολή) και δεν την ανακάλεσαν μέσω νέας αίτησης σε κάποια Πύλη Εισαγωγής.

Για όσους δικαιούχους υποβάλλουν φέτος την αίτησή τους διαδικτυακά τονίζεται ότι: 

 
1. Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος δύναται να εκτελέσει όσες αλλαγές επιθυμεί και να τις αποθηκεύσει, αλλά η οριστικοποίηση της αίτησης θα πρέπει να γίνει μια φορά. Δηλαδή δεν μπορεί να ανακληθεί οριστικώς υποβληθείσα αίτηση.
2. Για το έτος 2012 δίνεται η δυνατότητα μεταβολής των γεωχωρικών δεδομένων
3. Ο δικαιούχος υποχρεούται να ψηφιοποιήσει το σύνολο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτησή του 


Για την υποβολή της αίτησης σας: 

1. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.osde.gr/ από οποιοδήποτε σημείο έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
2. Συμπληρώστε στη σχετική φόρμα τα στοιχεία του ΑΦΜ και του ΑΔΤ.
3. Στη σελίδα στην οποία θα μεταβείτε επιλέξτε «Σύνδεση» και χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό κωδικό χρήστη και πρόσβασης.
4. Ακολουθήστε τις οδηγίες και υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας. 


Τα δικαιολογητικά τα οποία οφείλετε να ψηφιοποιήσετε για τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας για ενίσχυση κατά περίπτωση είναι τα ακόλουθα: 
 
1. Υπογεγραμμένη η πρώτη σελίδα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης που εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας
2. Θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή της σελίδας «Εντολή Χρέωσης Λογαριασμού – Εξουσιοδότηση» (εφόσον επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς η εξουσιοδότηση)
3. Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων κτηματολογικών τεμαχίων (εφόσον υπάρχουν ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)
4. Αντίγραφο Ε9 ή συμβόλαιο που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμάχιων στις περιπτώσεις που δεν έχει ακόμα χρονικά ενημερωθεί το Ε9 (εφόσον υπάρχουν ιδιόκτητα αγροτεμάχια)
5. Αντίγραφο βεβαίωσης «Δικαιωμάτων Κατοχής Κοινοτικών Βοσκοτόπων» (εφόσον δηλωθούν Κοινοτικοί Βοσκότοποι)
6. Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού (καρτέλες και / ή σχετικά τιμολόγια – εφόσον υπάρχει αίτημα για λήψη πρόσθετης ενίσχυσης σκληρού σίτου άρθρου 68 ή ειδικής ενίσχυσης βάμβακος)
7. Αντίγραφο Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (εφόσον δηλωθούν αιγοπρόβατα)
8. Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους)
9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας (η οποία θα πρέπει να έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου – εφόσον έχει δηλωθεί εξισωτική αποζημίωση) 


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης 2012 & Δήλωσης καλλιέργιας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2012 μέσω διαδικτύου ορίζεται η 30/04/2012.

ΠΗΓΗ:
ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates