Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Το «Θρίλερ» για την επιβίωση της ΕΑΣ Πρέβεζας


Συνεχίζεται το «θρίλερ» για την επιβίωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, καθώς, σύμφωνα με τον Θόδωρο Χάιδο, μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ, στη γενική συνέλευση της περασμένης Δευτέρας αποφασίστηκε «η παράδοση της ένωσης στους πιστωτές της».

Ο κ. Χάιδος καταγγέλλει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης έχουν μπει «στο μάτι ιδιωτικών συμφερόντων» και πως την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της ΕΑΣ, έχει η μετατροπή της, από φορέα παρέμβασης υπέρ των αγροτοκτηνοτρόφων, σε «μηχανισμό επιβολής μιας αντιδραστικής πολιτικής σε βάρος της πλειοψηφίας των συνεταιρισμένων αλλά και των εργαζόμενων που πονούσαν τους συνεταιρισμούς, προωθώντας τα συμφέροντα μιας κάστας αγροτών αλλά και διαφόρων υπαλλήλων που κάνανε δουλειές μέσω της Ένωσης».

Στη δήλωσή του τονίζει επίσης ότι, όσο υπήρχανε οι επιδοτήσεις «κάποιοι μπορούσαν να πετάνε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Το χαλί όμως έλιωσε , η πολιτική διαχείρισης παρέμενε η ίδια και τα σκουπίδια άρχισαν να φαίνονται». Αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις, την ΑΤΕ, αλλά και σε αυτούς «που διαχειρίστηκαν την κατάσταση προς όφελος όλων όσων προανέφερα και ειδικά στην Πρέβεζα όπου η λειτουργία ήτανε και είναι καθαρά προεδρική». Συνεχίζοντας τις καταγγελίες, αναφέρει ότι τους 8 μήνες κατά τους οποίους είναι μέλος της διοίκησης της Ένωσης, δεν έχει πάρει ακόμα πρακτικά.

«Δεν μου έδιναν καν το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ του οποίου είμαι μέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Χάιδος πρότεινε στη συνέλευση, την άτοκη ή χαμηλότοκη χρηματοδότηση «με πολιτική απόφαση, με διαχειριστικό έλεγχο από το υπουργείο και άνοιγμα των βιβλίων όλων των διοικούντων, των στελεχών και των διαχειριστών των τελευταίων 30 χρόνων». Ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αλλά και την ανάληψη των ευθυνών της διοίκησης της ΕΑΣ από τη γενική συνέλευση με εξουσιοδότηση σε επιτροπή αγώνα που θα λογοδοτεί στη συνέλευση.

Η πρότασή του δεν πέρασε ωστόσο και όπως αναφέρει, θα συνεχίσει την προσπάθειά του μέσα από τη συγκρότηση «Επιτροπής Αγώνα κατά που ξεπουλήματος της Ένωσης» και την Επιτροπή αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης».

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates