Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επιστολή Ροντούλη για κατάργηση ΓΟΕΒ και οφειλές αγροτών


Την κατάργηση των ΓΟΕΒ και την διαγραφή των συσσωρευμένων οφειλών των αγροτών ζητάει με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Αστέριος Ροντούλης.

Αναλυτικά ο κ. Ροντούλης αναφέρει:

Ως γνωστόν, ο αγροτικός κόσμος της χώρας βιώνει δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καθώς το κόστος παραγωγής βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, την στιγμή που οι τιμές παραγωγού μένουν καθηλωμένες ή μειούμενες. Φυσικά, η οικονομική θέση των αγροτών επιδεινώνεται από την γενικότερη υφεσιακή διαδικασία στην οποία ήδη έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, όμως, ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να υφίστανται εστίες που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα το κλυδωνιζόμενο αγροτικό εισόδημα, κατά προκλητικό μάλιστα τρόπο.
 

Συγκεκριμένα, μια τέτοια αδικαιολόγητη εστία επιβάρυνσης των αγροτών, σε κάποιες περιοχές της χώρας, αποτελούν οι ουσιαστικά ανενεργοί ΓΟΕΒ, στους οποίους οι παραγωγοί υποχρεούνται να καταβάλλουν πάγιες εισφορές, χωρίς μάλιστα κανένα ανταποδοτικό όφελος.
 

Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες αγρότες εμφανίζονται να χρωστούν ακόμη και χιλιάδες ευρώ στους ΓΟΕΒ αυτούς, καθώς δεν έχουν καταβάλει πάγιες εισφορές ετών, γεγονός που επιτείνει το οικονομικό τους αδιέξοδο και κλυδωνίζει επικίνδυνα την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.
 

Φρονώ, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, πως έχει φτάσει η ώρα για την κατάργηση των αναποτελεσματικών, όπως αποδείχτηκε, ΓΟΕΒ και για την λυτρωτική διαγραφή των συσσωρευμένων οφειλών των αγροτών προς τους εν λόγω Οργανισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και τα δίκαια αιτήματα που διατυπώνονται από συγκεκριμένες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες λόγω εγγύτητος προς τον πολίτη μπορούν να αντιληφθούν άμεσα τις δίκαιες εντάσεις που διατυπώνονται για τους ΓΟΕΒ από τον χειμαζόμενο αγροτικό πληθυσμό.
 

Είναι ώρα, κύριε Υπουργέ, να πάρετε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ηγηθείτε της προσπάθειας απαλλαγής των αγροτών από το άδικο χαράτσι των ΓΟΕΒ, που, επιτέλους, πρέπει να τελευτήσουν τον βίο τους, στα πλαίσια της ευρύτερης αναδιάρθρωσης των θεσμών και των οργανισμών της Ελληνικής Πολιτείας, που τόσο διαφημίζει η Κυβέρνησή σας.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates