Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας!


Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης, με την παρουσία του στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το πρωί στη γέφυρα Άρτας η Ομάδα Παραγωγών της ΕΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική. Οι αγρότες έκλεισαν για μισή περίπου ώρα τη γέφυρα προς όλες τις κατευθύνσεις και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία με τα αγροτικά τους μηχανήματα όπου έκαναν συμβολική κατάληψη και επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο Νομάρχη. Εκεί υπήρχε φορτηγό με κλούβες πορτοκάλια τα οποία οι αγρότες μοίραζαν στους περαστικούς. Όσα περίσσεψαν, είπαν ότι θα τα διαθέσουν δωρεάν στο Γηροκομείο και στους κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς. Την κεντρική ομιλία στη γέφυρα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ο.Π. Βαγγέλης Βαγγέλης ο οποίος ζήτησε από μικροφώνου συγνώμη απ’ όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις που ταλαιπωρήθηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης αλλά όπως τόνισε «δεν γίνεται διαφορετικά, είμαστε κυριολεκτικά σε αδιέξοδο».Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης τόνισε: «Η Ομάδα Παραγωγών στα πλαίσια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών έδειξε συνδικαλιστική και διεκδικητική ωριμότητα με τον τρόπο που χειρίζεται τα πραγματικά προβλήματα της εσπεριδοκαλλιέργειας και όχι μόνο στο Νομό της Άρτας. Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν μεγάλο αριθμό αγροτών να παραβρίσκονται αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Θα έχει συνέχεια, μετά το ψήφισμα που θα επιδοθεί στο Νομάρχη, με ένα ραντεβού με την αρμόδια Υπουργό, στην οποία εάν κι εγώ κληθώ θα παραβρεθώ οπωσδήποτε και θα βρούμε το δρόμο της επίλυσης των οξυμένων προβλημάτων. Εύχομαι ο αγώνας να έχει καλό τέλος όπως έχει υποχρέωση η κυβέρνηση και όλοι εμείς διεκδικώντας να πετύχουμε. Και νομίζω θα πετύχουμε».

Όλοι στο πλευρο τους!
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν επίσης ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, ο Δήμαρχος Βλαχερνών Ζώης Μπασιούκας, ο αντιδήμαρχος Άρτας Γρηγόρης Τρομπούκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρτας Βασίλης Γιάπρος και Γιάννης Παπαγιάννης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Άρτας Κοσμάς Βούλγαρης, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας Αντώνης Κολιάτσος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας Γιάννης Πανάγος κ.ά. Μήνυμα έστειλαν οι βουλευτές του Νομού Δημήτρης Τσιρώνης, Παύλος Στασινός και Κώστας Παπασιώζος που οι υποχρεώσεις του κράτησαν στην Αθήνα, όπου στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΑΣΝΑ. Χαιρετισμό έστειλε ο πρόεδρος της κοινοπραξίας εσπεριδοκαλλιεργητών Ελλάδος Σπύρος Αντωνόπουλος όπου τόνιζε τις «άστοχες ενέργειες παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί σειρά ετών που οδήγησαν στη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών».Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ο.Π. ΕΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας Βαγγέλης Βαγγέλης τόνισε: «Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα όχι γιατί σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν κάποια μπλόκα κι εμείς είμαστε πίσω και δεν κάναμε μπλόκο κι επομένως θα κάνουμε κι εμείς κάτι. Μαζευτήκαμε γιατί έχουμε πραγματικά προβλήματα. Ο νομός μας που είναι κατ’ εξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός και στηρίζει την οικονομία του στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, δάση, αλιεία κλπ.) δεν έχει άλλα περιθώρια. Το εισόδημα συνεχώς κατρακυλάει με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και όλο το νομό γιατί όλη η Άρτα εξαρτάται από το εισόδημα από τον πρωτογενή τομέα.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates