Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

<<Τα τιμολόγια αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς>>



Διευκρινίσεις για τα τιμολόγια αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά έδωσε στις 8 Ιανουαρίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίες αφορούν παραγωγούς που δεν υπέγραψαν το 2009 νέα σύμβαση με βάση τις διατάξεις του τελευταίου νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές (3734/2009).
Ωστόσο οι περιπτώσεις αυτών των παραγωγών είναι ελάχιστες, καθώς οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι παραγωγοί επέλεξαν να υπογράψου νέες συμβάσεις σύμφωνα με το νόμο 3734. Ο λόγος είναι ότι ο νόμος αυτός εγγυάται τις τιμές αγοράς του ρεύματος για είκοσι χρόνια, αντί για δέκα που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς.

Για όσους πάντως εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι η τιμή αγοράς της ενέργειας για το 2009 είναι:

  • Για φωτοβολταϊκές μονάδες ισχύος έως 100 κιλοβάτ, 457,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα και 507,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.
  • Για μονάδες άνω των 100 κιλοβάτ, 407,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα και 457,14 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates