Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Γραμμή καταγγελιών του Ε.ΣΥ.Φ για παράνομα φυτοφάρμακα

Από το 2008 ο Ε.ΣΥ.Φ. έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μίας γραμμής καταγγελιών για παράνομα φυτοφάρμακα. Τηλεφωνώντας χωρίς χρέωση στο 800 11 39 100 από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, όποιος έχει υποψίες ή πληροφορίες για εισαγωγή, διακίνηση ή χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων μπορεί να καταγγείλει το γεγονός.
Απαραίτητο για την καταγγελία είναι να δηλωθεί η περιοχή. Επιπλέον στοιχεία, όπως για ποιο προϊόν γίνεται η καταγγελία ή πιο συγκεκριμένα στοιχεία (διευθύνσεις, ονόματα, μέρη που πραγματοποιούνται οι παράνομες συναλλαγές, αποδεικτικά στοιχεία κτλ) για τον άνθρωπο/ εταιρία που εισάγει, χρησιμοποιεί ή διακινεί το υπό αμφισβήτηση προϊόν ενθαρρύνουν πολύ το αποτέλεσμα της διερεύνησης μετά την προώθηση από πλευράς Ε.ΣΥ.Φ. της καταγγελίας στις αρμόδιες Αρχές. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα.
Μη ξεχνάτε:
Τα νόμιμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, είναι αυτά που έχουν την αντίστοιχη έγκριση από το Ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με τη λογική αυτή, παράνομα είναι όσα προϊόντα δεν έχουν έγκριση και πιο συγκεκριμένα:
• Απαγορευμένη δραστική ουσία που συνεχίζει να κυκλοφορεί εκτός phase out περιόδου
• Κυκλοφορία σκευασμάτων που έχουν ανακληθεί (εκτός περιόδου εξάντλησης αποθεμάτων)
• Πλαστό προϊόν (που ουσιαστικά και η ετικέτα αποτελεί παραχάραξη δημοσίου εγγράφου - κακούργημα)
• Παράνομες εισαγωγές και παράνομη διακίνηση (προϊόντα που εισάγονται από χώρες της ΕΕ χωρίς να ακολουθούνται οι διαδικασίες του παράλληλου εμπορίου ή εισαγωγές από τρίτες χώρες)

Ο Ε.ΣΥ.Φ. θα δώσει το παρόν στην 23η AGROTICA στο περίπτερο 2 stand 42&44, από τις 3 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2010.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates