Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

«Κέρδος» 150 εκατ. ευρώ για αγρότες - κτηνοτρόφους από την αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στο 11%

Αναδρομική ισχύ, από τα τιμολόγια του 2009, πρόκειται να έχει η αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στο 11% από το 7% στα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής. Από την αύξηση του συντελεστή υπολογίζεται ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα ωφεληθούν με συνολικό ποσό 150 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ παροχετεύθηκαν στην ελληνική περιφέρεια από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με στοιχεία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Κατερίνας Μπατζελή, οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ θα λάβουν 240 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι θα βοηθηθούν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Αν κατά μέσο όρο ληφθεί ως υπόθεση εργασίας ότι υπάρχουν δύο παιδιά ανά οικογένεια, το επιπλέον ποσό είναι 60 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή συνολικά οι αγρότες από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα πάρουν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates