Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ένα βήμα πιο κοντά από το να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της Δωδώνη βρίσκονται οι Ρώσοι ιδιοκτήτες!!!

Κλείνει οριστικά ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του συνεταιριστικού κινήματος

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του συνεταιριστικού κινήματος και κατ' επέκταση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη φαίνεται να κλείνει οριστικά! Οι Ρώσοι βασικοί μέτοχοι φέρονται ως αγοραστές του μεριδίου της ΕΑΣ Ιωαννίνων στη ΔΩΔΩΝΗ. Σήμερα,μετά την γενική συνέλευση του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων),εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:"Μετά από μακρά και σκληρή διαπραγμάτευση η οποία ακολούθησε την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για πώληση των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ανακοινώθηκαν εκτενώς τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σε ότι αφορά το τίμημα της πώλησης, καθώς επίσης και οι επιμέρους ειδικοί όροι της συμφωνίας, οι οποίοι προβλέπουν την μεταβίβαση του 23,78% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας στο ποσό των 6.100.000 €. 

Μετά από επιθυμία των δύο πλευρών ποσοστό 1% παραμένει στην ΈΝΩΣΗ αγροτών προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία. προς όφελος όλων των κτηνοτρόφων , παραγωγών μελών μας. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί ένα πρόσθετο όφελος για την οργάνωση. Έτσι το ποσοστό πώλησης των μετοχών ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς του 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ το οποίο δύναται να φθάσει στο 90% περίπου, κάτι το οποίο κρίνετε αρκετά ικανοποιητικό , δεδομένου του ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει διαφοροποιηθεί καθώς επίσης η πώληση αφορά μειοψηφικό πακέτο μετοχών, το οποίο δεν είναι αρκετό να επηρεάσει τις αποφάσεις της εταιρείας, όπως ούτε καν την αποτροπή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. 

Επίσης υπεγράφει πρόθεση ίδρυσης εταιρείας , στην οποία θα συμμετέχει και η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, με μικρό ποσοστό για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας ζωοτροφών «ΖΩ.ΔΩ», η οποία θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο για τα συμφέροντα των παραγωγών κτηνοτρόφων και της βιομηχανίας Δωδώνη. 
Η λειτουργία της βιομηχανίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού και από το οποίο θα προκύψει η βιωσιμότητά της. Οι παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση".

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates