Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σε επιφυλακή οι παραγωγοί ακτινίδιων της Άρτας

Την παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv.actinidiae (βακτηριακό έλκος ακτινιδιάς) σε ακτινιδιές περιοχών του νομού Πέλλας γνωστοποιεί με επείγουσα ανακοίνωσή της η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Άρτας.

Oι γεωπόνοι καλούν τους παραγωγούς ακτινιδίων της Άρτας και τους φυτωριούχους να ενημερώνουν το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου στην περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αναφέρει τα εξής:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας γνωστοποιεί το εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΥΠΠΑΤ σχετικά με την παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού Pseudomonas syringae pv.actinidiae (βακτηριακό έλκος ακτινιδιάς) στην περιοχή του Νομού Πέλλας. Για το λόγο αυτό και στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος των συστηματικών επίσημων επισκοπήσεων περιόδου 2014, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με σκοπό την επιβεβαίωση της απουσίας του επιβλαβούς οργανισμού σε οπωρώνες, φυτώρια και επιχειρήσεις που διακινούν πολλαπλασιαστικό υλικό ακτινιδιάς και ιδιαίτερα σε όσους καλλιεργούν την τελευταία πενταετία την ποικιλία summer kiwi.

Παρακαλούνται (από την ΔΑΟΚ Άρτας) οι παραγωγοί όλων των ποικιλιών ακτινιδίας, οι φυτωριούχοι και οι επιχειρήσεις των περιοχών της αρμοδιότητάς της Περιφέρειας όταν παρατηρήσουν φυτά ακτινιδιάς που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα της ασθένειας, να ενημερώνουν το τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου για λήψη δειγμάτων και έλεγχο από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates