Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡ.ΜΠΛΟΚΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ για τον ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που φύγαμε από τα μπλόκα, αλλά η δράση μας σε όλη την Ελλάδα κατά τόπους δεν έχει σταματήσει.

Αντιμετωπίζουμε για μια ακόμη χρονιά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ( χαλαζοπτώσεις, έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις ) χωρίς την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ, παρά τα υπέρογκα χαράτσια που εισπράττει εκβιαστικά με την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Στο παραπάνω διάστημα είχαμε 3 εκλογικές μάχες, που οδήγησαν και στον τελευταίο ανασχηματισμό με τις εναλλαγές στα υπουργικά έδρανα και ανάμεσά τους την υπουργοποίηση και του συντοπίτη μας βουλευτή κ.Καρασμάνη. Σαν αγρότες της Πέλλας αναμένουμε να δούμε αν ο συντοπίτης μας νέος υπουργός Αγρ.Ανάπτυξης θα καταφέρει να κάνει πράξη όλες αυτές τις «διαφωνίες», που παρουσίασε στις ερωτήσεις που κατάθεσε τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια, όσον αφορά τις διάφορες προωθούμενες αγροτικές διατάξεις.

Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο σημερινός υπουργός Αγρ.Ανάπτυξης δεν είναι χθεσινός στον πολιτικό στίβο, μιας και στο παρελθόν κατείχε θέσεις οι οποίες αφορούσαν τον αγροτικό κόσμο ( τομεάρχης Αγρ.Ανάπτυξης της ΝΔ, αρμόδιος της Ν.Δ για τις σχέσεις με την Ε.Ε, την Α.Τ.Ε., για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, κλπ.)

Δυστυχώς ο σημερινός υπουργός μαζί με τον συνάδελφο του βουλευτή Πέλλας κ.Τζαμτζή ( μόλις πρόσφατη κατάθεση από μέρους του ερώτησης στον σημερινό υπουργό για την αντιχαλαζική προστασία και μετά από χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων 3 μηνών ), είναι αυτοί που προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ρίξουν στάχτες στα μάτια των αγροτών για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν την ίδια πολιτική και ο καθένας ξεχωριστά από την πλευρά του προσπαθεί να εξασφαλίσει το εκλογικό του πελατολόγιο.

Αγρότες και αγρότισσες, παράλληλα με όλα τα παραπάνω, τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Καλούμαστε να πληρώσουμε στην επιχείρηση «Γαία Επιχειρείν», με κύριους μετόχους την Τράπεζα Πειραιώς, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις, ένα δυσβάστακτο χαράτσι. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση ανέθεσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ τη συμπλήρωση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για την επόμενη επταετία, στέλνοντας έτσι στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς χιλιάδες «πελάτες», παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία οφείλει και πρέπει να είναι δωρεάν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι ο αγρότης καλείται να ξαναπληρώσει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του, αλλά και εκβιάζεται να εξουσιοδοτεί μια ιδιωτική επιχείρηση για να μπαίνει στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του και να αφαιρεί τα χρήματα των ενισχύσεων, όταν χρωστάει στον ΕΛΓΑ, στην Εφορία ή σε δάνεια!

Για μια ακόμη χρονιά έρχονται οι εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα. Τα πρώιμα ροδάκινα, ενώ ξεκίνησαν με τιμές παραγωγού στα 70-80 λεπτά/κιλό, σήμερα έχουν πέσει φτάσει στα 30-35 λεπτά/κιλό. Τα ίδια προβλήματα συναντάμε και στο κεράσι, όπου μόνο λίγες ποικιλίες κατάφεραν να κρατήσουν μια αξιοπρεπή τιμή. Τον μεγάλο όγκο και αυτής της καλλιέργειας πάνε να τον καρπωθούν οι έμποροι με την μικρότερη δυνατή τιμή.

Από όλα αυτά, προκύπτει η αναγκαιότητα συγκρότησης ενεργών και μαχητικών Αγροτικών Συλλόγων, για μια διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και δημιουργίας αναχωμάτων απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που υπάρχει, αλλά και θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο κλάδος μας και οι φτωχοί και μικρομεσαίοι αγρότες να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Σαν Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για να του θέσουμε τον απαράδεκτο εκβιασμό των αγροτών και κτηνοτρόφων σχετικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

να σταματήσουν τα χαράτσια στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, να «παγώσουν» οι διαδικασίες και οι αιτήσεις με τον τρόπο που γίνονται, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν και τη διαδικασία να αναλάβει το υπουργείο με τον αντίστοιχο κρατικό φορέα που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς καμιά επιβάρυνση για την τσέπη της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Επίσης, να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός για την απόσπαση εξουσιοδότησης παρέμβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και αφαίρεσης των ενισχύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates