Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Τρεις Αλβανοί ζωοκλέφτες παράτησαν 100 αγελάδες λίγα μέτρα πριν τα σύνορα!!!

Κυνηγημένοι από τους κτηνοτρόφους της Πωγωνιανής!-Άγρυπνοι οι Πωγωνήσιοι μετά και το χθεσινό συμβάν.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε χθες περιστατικό απόπειρας κλοπής κοπαδιού στο ακριτικό Πωγώνι, επαναφέροντας το καυτό ζήτημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου, που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εκτός λοιπόν από τα σπίτια, τελευταία στόχος των Αλβανών διαρρηκτών, οι οποίοι περνούν ανενόχλητοι από αφύλακτες διαβάσεις, έχουν μπει και τα ζώα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να έχουν κυριολεκτικά χάσει τον ύπνο τους! Στόχος κοπάδι αγελάδων! 

Πλέον οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, αφού χθες τρεις Αλβανοί μέρα μεσημέρι επιχείρησαν να κλέψουν γύρω στις 100 αγελάδες που εκείνη την ώρα βοσκούσαν στη θέση «Ιτιά» της Πωγωνιανής. Με την ελπίδα ότι δεν θα τους καταλάβει κανένας, και παρά το γεγονός ότι το κοπάδι βρισκόταν μόλις 2 χλμ από το χωριό, το καθοδηγούσαν προς Αλβανία. Για κακή τους τύχη όμως, λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω, έγιναν αντιληπτοί από άλλους βοσκούς, ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης τους και μαζί με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής, κατάφεραν να τους προλάβουν κοντά στους Αγίους Αναργύρους Ποντικατών. Μπορεί να έσωσαν τα ζώα, ωστόσο οι τρεις δράστες κατάφεραν να το σκάσουν και να περάσουν στο αλβανικό έδαφος.

Πολλά κρούσματα
Το τελευταίο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή μας. Πριν από λίγο καιρό στην ίδια περιοχή, στο χωριό Ορεινό Πωγωνίου, έγινε και πάλι απόπειρα κλοπής κοπαδιού προβάτων. Παρόμοια κρούσματα όμως παρατηρήθηκαν και σε ακριτικά χωριά της Κόνιτσας, αλλά και των Φιλιατών, με τους κτηνοτρόφους να αναγκάζονται να κάνουν οι ίδιοι περιπολίες για να προστατεύουν τα ζώα και τις περιουσίες τους από αδίστακτους Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στα σύνορα και λεηλατούν ότι βρίσκουν μπροστά τους. «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κάτι πρέπει να γίνει. Μόνο τα κοπάδια μας έχουν απομείνει. Αν είναι να φύγουμε εμείς και να παραδώσουμε στους Αλβανούς και τα σπίτια μας», έλεγε στην αφημεριδα «Πρωινός Λόγος» αγανακτισμένος κτηνοτρόφος με αφορμή το χθεσινό περιστατικό.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates