Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο τιμοκατάλογος που κυκλοφορεί και απαιτεί από τους αγρότες , για τις δηλώσεις ενισχύσεων στον ΟΣΔΕ η εταιρεία Gaia Επιχειρείν, είναι «ληστρικός».

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Ο τιμοκατάλογος που κυκλοφορεί και απαιτεί από τους αγρότες , για τις δηλώσεις ενισχύσεων στον ΟΣΔΕ η εταιρεία Gaia Επιχειρείν, είναι «ληστρικός».



Θύελλα διαμαρτυριών και αγανάκτησης υπάρχει μεταξύ των αγροτών γιατί , αφενός είναι «ληστρικός» ο τιμοκατάλογος που κυκλοφορεί η εταιρεία Gaia Επιχειρείν και απαιτεί για την συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στον ΟΣΔΕ υπέρογκα ποσά, αν και η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν (αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και αφετέρου η απαίτηση εξουσιοδότησης σε πολλές περιοχές, ώστε να μπορούν να «μπαίνει» στους τραπεζικούς λογαριασμούς, του κάθε αγρότη και να παίρνουν τα χρήματα των ενισχύσεων. Ώστε αυτά να συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες κ.ά.
Ο εκβιασμός είναι ωμός και η παρανομία εξόφθαλμη. Η επιλογή του κάθε αγρότη για το πώς θα ιεραρχήσει τις ανάγκες του, για να μπορέσει να ζήσει και ξανακαλλιεργήσει, για το πότε και ποια χαράτσια και φόρους θα πληρώσει ή θα αφήσει αργότερα ή δεν θα μπορέσει τελικά να πληρώσει, είναι δική του υπόθεση και σχετίζεται με την ίδια την επιβίωση του. Συνεπώς η απαιτηση εξουσιοδότησης στην ιδιωτική εταιρεία Gaia Επιχειρείν για παρέμβαση και αφαίρεση των εισοδηματικών ενισχύσεων από τον προσωπικό λογαριασμό του κάθε αγρότη είναι εκβιαστική και παράνομη , σύμφωνα με το άρθρο 11 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 του Συμβουλίου ( ΕΕ L 209 της 11.8.2005, σ. 1-25).


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
- Αν έχει υπόψη του το «ληστρικό» τιμοκατάλογο και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να είναι δωρεάν η υπηρεσία εξυπηρέτησης για τη δήλωση του ΟΣΔΕ για τον αγρότη
- Τι ενέργειες θα κάνει για να σταματήσει την εκβιαστική και ταυτόχρονα παράνομη διαδικασία αρπαγής υπογραφών εξουσιοδότησης , ώστε να μπορούν να τραβούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς των ενισχύσεων των αγροτών οι εκπρόσωποι της Gaia Επιχειρείν και άλλων φορέων.

Οι βουλευτές

Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Διαμάντω Μανωλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates