Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ελέγχους διεξάγει ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την εφαρμογή της Πολλαπλής Συμμόρφωσης

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει στους γεωργούς ότι στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει για την εφαρμογή της Πολλαπλής Συμμόρφωσης, ελέγχεται μεταξύ άλλων η διαχείριση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών. 

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί καύση της καλαμιάς (από σιτηρά, ρύζι κλπ.) χωρίς να υπάρχει προηγούμενη άδεια, επιβάλλονται κυρώσεις επί των ενισχύσεων που αιτούνται οι γεωργοί. Οι κυρώσεις αυτές αφορούν στο σύνολο σχεδόν των ενισχύσεων (Βασική και Πράσινη Ενίσχυση, Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, Εξισωτική Αποζημίωση, Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα κ.α.). 

Για το λόγο αυτό καλούνται οι γεωργοί να μην προβαίνουν σε καύση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών τους, παρά μόνο εκτός των περιοχών του Δικτύου Φύση 2000 (Natura) και μόνο εφ’ όσον διαθέτουν προηγούμενη άδεια από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Επιπροσθέτως, ανακοινώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει παραχωρήσει από το 2013 στη Δ/νση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόσβαση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης, ώστε να εντοπίζονται άμεσα οι νομείς / κάτοχοι των αγροτεμαχίων στα οποία εκδηλώνεται καύση της καλαμιάς, προκειμένου να κινείται η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates