Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους Έλληνες παραγωγούς

Δελτίο Τύπου

Ο Γιώργος Στύλιος, με ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό, αναδεικνύει το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους παραγωγούς.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, που χρησιμοποιούν οι αγρότες για τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, τριπλασιάζεται, από τα 66 € στα 200 € το χιλιόλιτρο, για την περίοδο 1.10.2015 έως 30.9.2016. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο από 1η Δεκεμβρίου 2016, καταργείται πλήρως και εξισώνεται µε εκείνον του πετρελαίου, που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες κι επαγγελματίες.
Δεδομένης της απόλυτης οικονομικής ασφυξίας, που βιώνουν οι Έλληνες παραγωγοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι, η συγκεκριμένη επιστροφή φόρου θα αποτελέσει γι’ αυτούς σημαντική ανάσα ρευστότητας.

Ο Βουλευτής καταλήγει ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό: πόσοι είναι οι απλήρωτοι δικαιούχοι αγρότες, ποιό το οφειλόμενο ποσό και πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates