Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Υποσχέσεις για χρηματική βοήθεια στους παραγωγούς μαστίχας και στους πληγέντες από την πυρκαγιά στη Χίο

Πολλά υπόσχεται η σημερινή Κυβέρνηση σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κατοίκων της Χίου, είτε τους μαστιχοπαραγωγούς, είτε όσους επλήγησαν από τη καταστροφική πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα οι κοινοτικές επιδοτήσεις που θα καταβληθούν σε όλους όσοι έκαναν δήλωση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) θα καταβληθούν ως προκαταβολή από τις κοινοτικές ενισχύσεις και θα έχουν συνολικό ποσό 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου στις 15 Οκτωβρίου θα δοθούν 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου στις 15 Δεκεμβρίου. Μέσα σε αυτές τις επιδοτήσεις συνολικού ύψους 2,2 δις € είναι και οι κανονικές ενισχύσεις των μαστιχοπαραγωγών. Επίσης θα δοθούν και 1.150.000 ευρώ που είναι η ειδική ενίσχυση για το προϊόν της μαστίχας και θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς μαστίχας και όχι μόνο σε όσους δηλώνουν επαγγελματίες αγρότες.

Ακόμη κατά τη διάρκεια του Αυγούστου δόθηκαν τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης, συνολικού ποσού 160 εκατομμυρίων ευρώ σε 70.000 ανθρώπους, σε ορεινές, ημιορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου δόθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές. Ο λόγος που δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα να πληρωθεί το συγκεκριμένο μέτρο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι να βοηθηθούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών και να αγοράσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ζωοτροφές για το χειμώνα. Ανάμεσα στους 70.000 ανθρώπους που δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση, 400 οικογένειες είναι από τη Χίο.


ΠΗΓΗ:
ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates