Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στον αέρα το…. 50% των αγροτικών φωτοβολταικών λόγω ΑΤΕ Leasing!

Κίνδυνο να μην κατασκευαστούν ποτέ, αντιμετωπίζουν πολλά από τα 640 αγροτικά φωτοβολταικά που έχουν πάρει εγκρίσεις δανείων από την ΑΤΕ Leasing, μετά από την πώληση της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς.

Και αυτό καθώς η ΑΤΕ Leasing, που έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει τα μισά και πλέον από τα 1.200 περίπου συνολικά αγροτικά φωτοβολταικά, μετά την εξαγορά της μητρικής της από την Πειραιώς, τίθεται σε εκκαθάριση, χωρίς να είναι σαφές το τι θα γίνει με τα δάνεια που ενέκρινε. Με απλά λόγια οι χρηματοδοτήσεις έχουν μπλοκάρει.

Όπως αναφέρει το energypress.gr «σαν συνέπεια πολλοί από τους κατασκευαστές που ανέλαβαν εκείνοι το κόστος εξαιτίας της αδυναμίας των αγροτών να πληρώσουν τις δαπάνες σύνδεσης με τη ΔΕΗ και να καταβάλλουν εγγυητικές επιστολές, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. To ίδιο επίσης ισχύει για όσους από τους αγρότες είχαν καταβάλλει εγγυητικές επιστολές».


Έχουν παραγγείλει τον εξοπλισμό...


Ειδικότερα, όπως λένε όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, από τις 640 περίπου εγκρίσεις δανείων στις οποίες προχώρησε η ΑΤΕ Leasing, οι 500 έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.


Από τα συμβασιοποιημένα αυτά έργα, 300 περίπου αγρότες, έχουν παραγγείλει τον εξοπλισμό, με συνέπεια τα 240 να βρίσκονται στη φάση της κατασκευής.


Εξαιτίας ωστόσο της αδυναμίας των αγροτών να καλύψουν τις δαπάνες σύνδεσης με τη ΔΕΗ αλλά και το κόστος των εγγυητικών επιστολών, στις περισσότερες από τις περιπτώσεις των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, το κόστος αυτό έχει αναληφθεί από τους κατασκευαστές. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους, βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων για το τι ακριβώς θα γίνει με τα δάνεια που είχε εγκρίνει η ΑΤΕ Leasing, αν δηλαδή τελικώς θα εκταμιευτούν και πότε. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετοί σκέφτονται να στραφούν νομικά σε βάρος της ΑΤΕ Leasing.

Επιστροφή εγγυητικών επιστολών…


Τα τηλεφωνήματα αγροτών στην ΑΤΕ Leasing είναι καθημερινά, αφού υπάρχει σύγχυση και αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον των χρηματοδοτήσεων.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αγρότες ζητούν από την Τράπεζα Πειραιώς, να χρηματοδοτήσει τουλάχιστον τα πάρκα που ήδη κατασκευάζονται.


Παράλληλα ζητούν από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, για τις περιπτώσεις των πάρκων εκείνων για τα οποία το ενδιαφέρον των αγροτών επενδυτών αποσύρεται, να προχωρήσει σε ρύθμιση επιστροφής των εγγυητικών επιστολών και των ποσών που κατέβαλαν για τους όρους σύνδεσης με τη ΔΕΗ.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates