Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός οι Ενώσεις και ο "ΒΙΚΟΣ" από το διαγωνισμό πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ!!!

Μιχάλης Κασσής: Μήπως η πρόταση "χάλασε τη σούπα";
 

Τρεις είναι οι εταιρείες που συνεχίζουν στην τελική και πλέον κρίσιμη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Δωδώνης και, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε αθηναϊκά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης, η κοινοπραξία των ΕΑΣ της Ηπείρου με τη Βίκος Α.Ε. δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.

Κι ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η τελική φάση και η μεταβίβαση της εταιρείας θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής 31 Αυγούστου, το υπουργείο κάνει λόγο για ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών σημειώνοντας πως τρεις εξ αυτών περνούν στο δεύτερο και τελευταίο στάδιο.

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Παρότι τα ονόματα των εταιρειών που παίρνουν την «πρόκριση» δεν δημοσιοποιήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την κοινοπραξία της Simos Foods με ρωσικό επενδυτικό γκρουπ – η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ο προτιμητέος υποψήφιος-, την Όλυμπος και τη γαλλική Lactalis οι οποίοι φέρονται να είναι ο πρώτος και ο δεύτερος επιλαχών αντίστοιχα.

Εκτός από τις Ενώσεις και τη Βίκος, έξω από την τελική φάση μένει -όπως όλα δείχνουν- και η τουρκική AgroFarma.

Οι πληροφορίες αυτές που διαδόθηκαν το Σαββατοκύριακο μεταξύ των κτηνοτρόφων, προκάλεσαν προβληματισμό και απογοήτευση, με τα πυρά να στρέφονται κυρίως προς τον χώρο της Ν.Δ., που έχει το πάνω χέρι στην συγκυβέρνηση. Βολές επίσης εκτοξεύονται σε συγκεκριμένους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, καθώς οι κτηνοτρόφοι θεωρούν ότι υπονόμευσαν μια Ηπειρωτική λύση.

Ερωτηματικό όμως, αποτελεί η στάση του ομίλου ΤΥΡΑΣ (Όλυμπος) ο οποίος είχε προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη μετά την αλλαγή των όρων του διαγωνισμού. Κάτι που, αν συμβεί, θα μπορούσε να ανατρέψει τη διαδικασία....Ο θεσσαλικός όμιλος φέρεται να έχει προσφέρει περί τα 27-28 εκατ. ευρώ, ενώ αποδέχεται την «προτεραιότητα» των ΕΑΣ στο διαγωνισμό.

Ζήτημα υπάρχει, και με την πρόταση της Simos Foods η οποία φέρεται να οφείλει δεκάδες εκατομμύρια στη Δωδώνη από την εμπορική τους συνεργασία. Το τίμημα που προσφέρουν ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ σε μετρητά -σημείο που φαίνεται να είναι η υπεροχή της προσφοράς του ομίλου.

Ο τρίτος "μνηστήρας", η γαλλική Lactalis φέρεται να έχει προσφέρει περί τα 20 εκατ. ευρώ και ενδιαφέρεται για τη Δωδώνη με βασικότερο κίνητρο τη φέτα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

"Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρίες για τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιριών που πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρίας, που θα ολοκληρωθεί με την τελική υπογραφή, αναμένεται εντός των επόμενων 20 ημερών."

Ανακοίνωση Κασσή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής για τις εξελίξεις στη ΔΩΔΩΝΗ, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση αποκλεισμού των ΕΑΣ της Ηπείρου και του στρατηγικού επενδυτή από τη διαδικασία πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Μια απόφαση ανεξήγητη και προκλητική. Τη στιγμή που όλοι οι τοπικοί φορείς και όχι μόνο, χαιρέτησαν και ανακουφίστηκαν από την πρόταση αυτή, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν τις προκλητικές διαδικασίες ενός "προμελετημένου εγκλήματος". Ποιος μπορεί να αποκλείει τους ιδρυτές της ΔΩΔΩΝΗΣ χωρίς να εξετάζει την ουσία της πρότασής τους και ταυτόχρονα να εγκρίνει υποψηφιότητες οφειλετών της; Ποιος μπορεί έτσι απλά να αγνοεί την Ηπειρώτικη Κοινωνία και τις παραγωγικές τάξεις; Μήπως η πρόταση των ΕΑΣ και του ιδιώτη επενδυτή "χάλασε τη σούπα" και πρέπει να "φύγει από τη μέση";

Κάποιοι, μέσα στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση, νομίζουν πως μπορούν να κινούνται με λογικές του χτες που μας έφεραν εδώ. H υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ. Τα σχέδια όσων, εδώ και καιρό θέλουν να βγάλουν από τη μέση τη ΔΩΔΩΝΗ, δε θα περάσουν. Η Ήπειρος θα αντιδράσει ενιαία και συλλογικά γιατί η ΔΩΔΩΝΗ είναι σημαντικό τμήμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Στην κρίση πρέπει να απαντήσουμε με ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates