Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η "Δήμητρα" φέρνει δίκοκκο σιτάρι

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δήμητρα Κομοτηνής, ημερίδα για το δίκοκκο σιτάρι, όπως δήλωσε αποκλειστικά στην ΕΡΑ Κομοτηνής, υπεύθυνος γεωπόνος του κέντρου, Κώστας Μπούντας.

Ο γεωπόνος-ζωοτέχνης Μιχάλης Φραγκιαδάκης και ο καλλιτέχνης Αντώνης Κουτσούμπας, από την Ξάνθη, θα αναλύσουν στους ενδιαφερόμενους την προοπτική και την απόδοση της καλλιέργειας του δίκοκκου σιταριού, το οποίο, πωλείται σε καλές τιμές, δεν χρειάζεται λιπάσματα, ποτίσματα και καλλιεργείται σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη. Η προσπάθεια εντάσσεται σε μια γενικότερη φιλοσοφία, της επιστροφής των καλλιεργειών σε ελληνικές ποικιλίες, όχι μόνο για το εμπορικό κομμάτι, αλλά με στόχο, κυρίως, να καταστήσει τους αγρότες-παραγωγούς, αλλά και τους πολίτες, αυτάρκεις.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates