Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Εορτασμός της Εκκλησίας μας «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»


Θέλω να αναφερθώ στον εορτασμό της εκκλησίας του χωριού μας και να σας παραθέσω παλαιότερη ανάρτηση μου ΕΔΩ. Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας στο χωριό μας και μετά για όποιον επιθυμεί θα ακολουθήσει λαϊκοδημοτική βραδιά στο καφενείο του χωριού.

Αν και δεν είναι σύνηθες το blog αυτό να αναφέρεται σε τέτοιου είδους περιστατικά ωστόσο θα ήθελα με αφορμή τον εορτασμό της εκκλησίας του χωριού μου που είναι στις 8 Σεπτεμβρίου, να σας γνωστοποιήσω το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε και που βασίζεται σε ένα θαύμα. Αποφάσισαν δηλαδή οι κάτοικοι του χωριού να δημιουργήσουν μια εκκλησία μιας και δεν υπήρχε άλλη. Άρχισαν λοιπόν να συγκεντρώνουν υλικά (πέτρα) στο χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί η εκκλησία. Καθώς όμως κάποιοι κάτοικοι δεν συμφωνούσαν με το όνομα της εκκλησίας και ήθελαν να της δώσουν το δικό τους όνομα οι εργασίες καθυστερούσαν να ξεκινήσουν. Μια μέρα λοιπόν καθώς έπαιζαν τα παιδία στον προαύλιο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένες οι πέτρες είδαν μια λάμψη πίσω από τις πέτρες και έτρεξαν να δουν τι την είχε προκαλέσει. Φτάνοντας εκεί η λάμψη είχε σταματήσει και πάνω σε μια πέτρα είχε σχηματιστεί η σιλουέτα της Παναγίας με τον Χριστό στην αγκαλιά της, (Είναι η πρώτη φωτογραφία, και την πήρα από το εικόνισμα της γιαγιάς που είχαν βγάλει εκείνη την εποχή) .

 


Ήταν ένα θαύμα και ο λόγος που άρχισε η κατασκευή της εκκλησίας πυρετωδώς. Οι εργασίες άρχισαν το 1960 και μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκαν. Η εκκλησία πήρε το όνομα της από την απεικόνιση στην πέτρα και ονομάστηκε η Γέννηση της Θεοτόκου. Η πέτρα που απεικονίζει τη σιλουέτα της Παναγίας τοποθετήθηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας κοντά στην είσοδο του ιερού. Η εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Κολομόδια Άρτας και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates