Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αγροτικό Επιμελητήριο Τουρκίας: Κίνδυνος για πείνα στη χώρα!

Η τιμή των αγροτικών προϊόντων της γειτονικής χώρας αυξάνεται την τελευταία περίοδο, σε σημείο που ένωση αγροτικών επιμελητήριο της χώρας (ΤΖΟΒ), να προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντας αγροτικούς πληθυσμούς η χώρα θα βιώσει πολύ σύντομα σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ΤΖΟΒ, οι πάνω από δυόμιση εκατομμύρια αγρότες οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του επιμελητηρίου αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής. Κατά συνέπεια η αγροτική παραγωγή αναμένεται να καταρρεύσει κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε «πείνα». Αυτό συμβαίνει λόγο της αύξησης στην τιμή των λιπασμάτων αλλά και των καυσίμων έχουν οδηγήσει τους Τούρκους αγρότες σε απόγνωση αφού όλο και περισσότερο αδυνατούν να ανταγωνιστούν παραγωγούς από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την αναφορά του TZOB, εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2011 ο αγροτικός τομέας της χώρας αυξήθηκε κατά 5,3% αλλά, αυτό είναι μόνο η βιτρίνα. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια αγρότες χρειάζονται κυβερνητική επιδότηση για να επιβιώσουν. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ενώ ο ΤΖΟΒ διαθέτει 2,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους, άλλα 2,5 εκατομμύρια δεν είναι στις λίστες του με αποτέλεσμα να μη τυγχάνουν των κρατικών ευεργετημάτων.

«Για την ώρα οι Τούρκοι αγρότες έχουν επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα», σημειώνει η αναφορά, δηλαδή «να θρέψουν έναν πληθυσμό της τάξεως των 74 εκατομμυρίων, 30 εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται σε ετήσια βάση τη χώρα, και να εξάγουν ποσότητες συνολικής αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων». Ο στόχος για το 2023, με τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση της Δημοκρατίας, είναι εξίσου φιλόδοξος αφού θα υπολογίζεται πως θα πρέπει να θραφούν 85 εκατομμύρια άτομα, 50 εκατομμύρια τουρίστες και να επιτευχθούν εξαγωγές της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι θεαματικές αυτές επιδόσεις, και οι φιλόδοξοι αυτοί στόχοι μπορούν να κονιορτοποιηθούν αφού η κυβερνητική βοήθεια είναι τόσο ανεπαρκής με αποτέλεσμα, ο κίνδυνος «πείνας» στο άμεσο μέλλον να είναι το ίδιο ορατός με την τις μεγάλες προσδοκίες.

ΠΗΓΗ:
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates