Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

11,9% ακριβότερο το αγροτικό ρεύμα το 2012

Νέες επιβαρύνσεις για όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα φέρνουν οι ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η μεσοσταθμική αύξηση στα αγροτικά τιμολόγια φτάνει το 8,9%, ενώ αν προστεθούν και οι αυξήσεις στο τέλος ΑΠΕ, το ποσοστό των ανατιμήσεων αγγίζει το 11,9%.

Συγκεκριμένα οι αυξήσεις στα εμπορικά τιμολόγια διαμορφώνονται σε 10% (Γ21), 11% (Γ22), και 9,9% (Γ23), ενώ στα βιομηχανικά τιμολόγια οι αυξήσεις ξεκινούν από 11% (Γ21Β) και φτάνουν στο 12% (Γ22Β) και στο 12,4% (Γ23Β). Στα ποσοστά αυτά συνυπολογίζεται η επιβάρυνση από το τέλος ΑΠΕ.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας με σχετική δηλώσή του είχε χαρακτηρίσει «απαγορευτική» οποιαδήποτε ανατίμηση στα αγροτικά τιμολόγια.


Σύμφωνα, πάντως, με ανακοίνωση της ΔΕΗ: «Με βάση τα τιμολόγια αυτά:

Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση ανήλθε στο 9,2%. Ø Παραμένει αμετάβλητο το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια των πολυτέκνων.
Οι λογαριασμοί ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες για τους πελάτες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Σε αυτή την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.
 

Τέλος, υιοθετήθηκε μια λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων".

Ακολουθεί Πίνακας με το Μέσο Τιμολόγιο ανά κατηγορία τιμολογίων ΔΕΗ Χαμηλής Τάσης και τη μεταβολή του σε σχέση με το 2011. ΕΔΩ.
 

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates