Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Με ολική καταστροφή απειλούνται τα εσπεριδοειδή της Άρτας…

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες αυτών των ήμερων στα εσπεριδοειδή του νομού της Άρτας. 
Οι θερμοκρασίες που διαπιστώθηκαν κυμαίνονται από -4 oC έως και -6 oC σε κάποιες περιοχές. Σε αυτές τις θερμοκρασίες κινδυνεύει η εναπομείνασα παραγωγή αλλά και το φυτικό κεφάλαιο που ενδεχομένως δεν κατάφερε να επιβιώσει από το πολικό ψύχος.
Οι ζημιές που προκάλεσε ο παγετός θα είναι ορατές μετά το πέρας μερικών ημερών οπου εκεί θα εκτιμηθεί το μέγεθος της πραγματικής ζημιάς.
 

Κάθε τέσσερα χρόνια χτυπάει ο παγετός τον νομό της Άρτας κάνοντας μεγάλες καταστροφές στα εσπεριδοειδή. Το 2004 με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -9 oC, έχοντας ως συνέπεια την ολική καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου σε κάποιες περιοχές, το Φεβρουάριο του 2008 με επίσης μεγάλες ζημιές του φυτικού κεφαλαίου και φέτος τον Ιανουάριο του 2012 έκανε την εμφάνιση του χωρίς να έχει υπολογιστεί ακόμα το μέγεθος της πραγματικής ζημιάς.
 

Τις ελπίδες τους έχουν εναποθέσει οι παραγωγοί στον ασφαλιστικό τους φορέα «ΕΛΓΑ», για την άμεση καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο απρόσμενος και καταστροφικός παγετός στις καλλιέργειες τους. 
Μετά τις χαμηλές τιμές των προϊόντων μας, λόγω της οικονομικής κρίσης και το υψηλό κόστος παραγωγής που καλούμαστε να σηκώσουμε στους ώμους μας, «ήρθε και ο παγετός», λένε οι παραγωγοί της Άρτας και μας κατέστρεψε ολοκληρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates