Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Από 16 Ιανουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το νέο πρόγραμμα "Βιολογικής Γεωργίας" πενταετούς διάρκειας.

Αναρτήθηκε χθες στη "Διαύγεια" η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα της "Βιολογικής Γεωργίας" του ΥΠ.Α.Α.Τ. Σύμφωνα με αυτή αιτήσεις γίνονται δεκτές από 16 Ιανουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012.
Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ και αφορούν δημόσια δαπάνη. Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στην οποία περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους τα οποία είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) του 2011 του ενδιαφερόμενου. Στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν αγροτεμάχια που δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου.
Επίσης το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα. Τα ενταγμένα αγροτεμάχια δεν είναι δυνατόν να αντικαθίστανται από άλλα σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς δέσμευσης. Σημαντικό ακόμα είναι ότι στην αίτηση ενίσχυσης δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν συνιδιόκτητα αγροτεμάχια. Επίσης σε περίπτωση συγκαλλιέργειας πρέπει και οι δύο καλλιέργειες να είναι επιλέξιμες.



ΠΗΓΗ: geoponiprevezas
Η δράση

Η δράση εφαρμόζεται σε γεωργικές εκτάσεις με ετήσιες καλλιέργειες και μόνιμες φυτείες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Οι επιλέξιμες καλλιέργειες και κατηγορίες καλλιεργειών αναφέρονται αναλυτικά στον Πίνακα με το ύψος ενισχύσεων της παραγράφου 9 της πρόσκλησης.


Εξαιρούνται:


Οι γεωργικές εκτάσεις που είναι εγκαταλελειμμένες ή ημιεγκαταλελειμμένες, δηλαδή σε όσες εκτάσεις η μόνη επέμβαση που γίνεται είναι η συγκομιδή των καρπών.

Οι παγετόπληκτες φυτείες και οι καμένες εκτάσεις για την περίπτωση των μόνιμων φυτειών εφόσον δεν λαμβάνεται παραγωγή από αυτές.
Οι καλλιέργειες τα προϊόντα των οποίων χρησιμοποιούνται για ενεργειακούς σκοπούς.
Εκτάσεις επιβαρημένες, στις οποίες για περιβαλλοντικούς λόγους δεν είναι δυνατή η άσκηση της βιολογικής γεωργίας.

Δικαιούχοι - Κριτήρια Ένταξης


Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:


Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:
επαγγελματίες αγρότες
κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.


β. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.


Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, όσοι έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 080294/17.11.2011 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση καθώς και οι ακόλουθες κατηγορίες:


i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών.


ii. Όσοι έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός.


iii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη.


iv. Ανήλικα άτομα.


Τόποι υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης


Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία», υποβάλλουν στους παρακάτω φορείς:


στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας

στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφέρειας κατά περίπτωση
στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)
στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ).

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης όπως αυτή δημοσιεύεται στην «Διαύγεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates