Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ενημερωτική ημερίδα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Προβατοτρόφων Αναπαραγωγής Προβάτων Φριζάρτα.


Το Σάββατο 18 Ιουνίου στην «ΔΙΩΝΗ»

Στα πλαίσια του έργου, ενημέρωση και παροχή συμβουλών για την προώθηση και διάδοση των προβάτων Φυλής Φριζάρτα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Προβατοτρόφων Αναπαραγωγής Προβάτων Φυλής Φριζάρτα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» του Δήμου Αρταίων στις 18 Ιουνίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ. με θέμα: «Έλεγχος αποδόσεων και διατήρηση των ζώων αναπαραγωγής Φυλής Φριζάρτα».

Ομιλητές θα είναι οι: Δημήτρης Παπαβασιλείου, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, Δημήτριος Παπαδημητρίου, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, Τεχνικός Σύμβουλος του Α.Σ.Π.Α.Π.Φ.Φ., Γεώργιος Μπέλλος, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, υπάλληλος του Κ.Γ.Β.Ζ. Ιωαννίνων και Μανώλης Άγγελος, Κτηνίατρος του Αγροτικού Κτηνιατρείου του Νομού Άρτας.


Στην ανακοίνωση – πρόσκληση για την ημερίδα υπογράφει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συν/σμού Προβ/φων Αναπαραγωγής Προβάτων Φυλής Φριζάρτα Ιωάννης Πολύζος, καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να συμμετάσχουν στην ημερίδα.
Σχετικά με τους σκοπούς της ημερίδας ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρει τα εξής: «Ο Α.Σ.Π.Α.Π.Φ.Φ. ιδρύθηκε το 2002, εδρεύει στην Ακροποταμιά Άρτας, με μέλη προβατοτρόφους, οι οποίοι εκτρέφουν ζώα αναπαραγωγής Φυλής Άρτας (Φριζάρτα) στους νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας.
Ο Συνεταιρισμός από το 2003 υλοποιεί πρόγραμμα ελέγχου αποδόσεων και τήρησης γενεαλογικών στοιχείων προβάτων φυλής Άρτας στο πλαίσιο του Μέτρου 5.1 «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπηρεσιών στήριξης των κτηνοτρόφων της Ελληνικής υπαίθρου για την παραγωγή και χρησιμοποίηση του κατάλληλου για την κάθε περιοχή ζωικού αναπαραγωγικού κεφαλαίου» του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006» του Γ΄ Κ.Π.Σ., υπό την επίβλεψη του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Ιωαννίνων.
Από το 2009, ο Συνεταιρισμός εντάχθηκε στο Μέτρο 214 του Άξονα 2, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» στα πλαίσια της Δράσης 3.4 «Διατήρηση γενετικών πόρων στην κτηνοτροφία» και συνεχίζεται η προσπάθεια για την γενετική βελτίωση των προβάτων φυλής Άρτας.
Στον  Α.Σ.Π.Α.Π.Φ.Φ συμμετέχουν 61 μέλη με 6700 πρόβατα.
Σκοπός της ημερίδας είναι η:
-Ενημέρωση των κτηνοτρόφων για θέματα γενετικής βελτίωσης -Ενημέρωση για θέματα κτηνιατρικής φύσεως -Προσέγγιση νέων μελών -Γνωριμία του Συν/σμού στο ευρύ κοινό -Προβολή του προβάτου φυλής Άρτας (Φριζάρτα.
Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας αλλά και τους φορείς να παραβρεθούν στην ημερίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates