Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικά ανέφικτη η στήριξη στα πορτοκάλια δήλωσε ο υφυπουργός


Συνάντηση ομάδων παραγωγών εσπεριδοκαλλιεργητών με τον Γ. Κουτσούκο

Δεν άφησε πολλές ελπίδες στους εσπεριδοκαλλιεργητές της Αργολίδας, που φέτος είδαν τις τιμές παραγωγού για το πορτοκάλι να κυμαίνονται στα 5-11 λεπτά το κιλό, ο υφυπουργός Γ. Κουτσούκος στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδας Σπ. Αντωνόπουλος, το βασικό ζήτημα που τέθηκε είναι το πρόβλημα διάθεσης του προϊόντος και οι χαμηλές τιμές, ενώ ζητήθηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος «de minimis» για οικονομική ενίσχυση. Το «de minimis» στηρίζει από εθνικούς πόρους, με την άδεια της Ε.Ε., κλάδους που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Ο κ. Κουτσούκος δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στον υπουργό, έσπευσε όμως να χαρακτηρίσει «πολιτικά ανέφικτη και οικονομικά δύσκολη» την ικανοποίηση του αιτήματος. Θετικός εμφανίστηκε στο θέμα των ελέγχων στις παράνομες εξαγωγές ασυσκεύαστου προϊόντος στα Βαλκάνια που κατήγγειλαν οι παραγωγοί, ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός δεκαημέρου θα καταβληθούν οι εκκρεμότητες του 2009 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τ. Χειβιδόπουλος και ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανός.


Με Τατούλη
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με εξαγωγείς εσπεριδοειδών από τη Λακωνία και την Αργολίδα. Οι εξαγωγείς εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις, όπως την οργάνωση έκθεσης στο εξωτερικό, για την προώθηση του προϊόντος και ενέργειες για να κερδηθούν ξανά οι αγορές των χωρών της Μαύρης θάλασσας, και ζήτησαν την ενεργοποίηση και τη στήριξη της Περιφέρειας.
22-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates