Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

«Από το χωράφι στο ράφι» Σούπερ μάρκετ συνεταιρισμών.


Τις αμέσως επόμενες ημέρες ώς τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων ελληνικών συνεταιριστικών οργανώσεων, στην Αττική, υπό την ομπρέλα της ΠΑΣΕΓΕΣ. Με κεντρικό σύνθημα «Από το χωράφι στο ράφι» αναμένεται να λειτουργήσουν πιλοτικά 3 καταστήματα με τυποποιημένα προϊόντα ελληνικών συνεταιρισμών, εκ των οποίων το ένα στη Νίκαια, ενώ στόχος είναι ώς το τέλος του 2011 να λειτουργούν 15.
Ανάμεσα στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στη σύσταση της εταιρείας είναι εκείνες των: Βόλου, Τρικάλων, Σητείας, Καβάλας, Λακωνίας, Πρεσπών κ.ά.
«Σύνθημά μας είναι: "Από το χωράφι στο ράφι" και θα συνεργαστούμε με όλες τις συνεταιριστικές οργανώσεις που έχουν πιστοποιημένα, ποιοτικά και τυποποιημένα προϊόντα ελληνικών συνεταιρισμών», μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.
«Απ' αυτήν την προσπάθεια ωφελούνται κι ο παραγωγός κι ο συνεταιρισμός, που έχουν καταλάβει ότι το καλό τυποποιημένο ποιοτικό προϊόν έχει θέση στην αγορά, αλλά κι ο Ελληνας καταναλωτής. Μην ξεχνάμε ότι πλέον ο Ελληνας καταναλωτής είναι υποψιασμένος και, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, θέλει το ευρώ του να μην πηγαίνει χαμένο».
Στο εγχείρημα οι μέτοχοι θα είναι οι συνεταιρισμοί και δεν θα υπάρχουν μεμονωμένοι παραγωγοί. Τα καταστήματα θα περιέχουν περίπου 150 συνεταιριστικά προϊόντα: φακές, φασόλια, κρασί, τσίπουρο, λάδι, κρέας, τυριά, γάλα, ρύζι, δημητριακά κ.ά. καθώς κι άλλα ιδιωτικών εταιρειών.
Σε πρώτη φάση το εταιρικό κεφάλαιο είναι της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος. Η ΕΑΣ Βόλου θα συμμετάσχει με γαλακτοκομικά της προϊόντα, ενώ στα ατού της είναι το βιολογικό εμφιαλωμένο, κατσικίσιο γάλα. «Αν ευοδωθεί η προσπάθεια -λέει- σκοπεύουμε να επεκταθούμε κι εκτός Αττικής. Στόχος μας είναι η ίδρυση 100 καταστημάτων μεσαίου μεγέθους, κατά κύριο λόγο με συνεταιριστικά προϊόντα».
Τα καταστήματα θα έχουν λάδι από τη Μεσσηνία, τη Σητεία Κρήτης, τη Λακωνία... «Θα υπάρχουν στα ράφια και δύο ιδιωτικές εταιρείες, πέρα από τις συνεταιριστικές, αλλά κι η δική μας ΕΑΣ, με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια ανοιχτή εταιρεία συνεταιριστών και ιδιωτικών κεφαλαίων», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκος Προκοβάκης.
Με γαλακτοκομικά προϊόντα και κηπευτικά (ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια, πεπόνια) αναμένεται να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, μας ανέφερε ο επικεφαλής, Αχιλλέας Λιούτας.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

Στέλιος Φ. είπε...

Καλησπέρα

Μπορείτε να μας πείτε τις διευθύνσεις των τριών καταστημάτων;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates