Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Μ. Αποστολάκη : Έως τα Χριστούγεννα τα υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής


Την αναγκαιότητα να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά εξέφρασε από τις Σέρρες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, που βρέθηκε στον νομό την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου με αφορμή το μνημόσυνο για τα 189 χρόνια από τον θάνατο του ήρωα Εμμ.Παπά στο Δ.Δ Εμμανουήλ. Η υφυπουργός έκανε γνωστό ότι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης θα καταβληθεί στους παραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα, όπως επίσης και το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης.
«Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι η παραγωγή, η οποία συνεχώς μειώνεται με αποτέλεσμα στον πρωτογενή τομέα να πληρώνουμε τεράστια ποσά για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων», επισήμανε η κ. Αποστολάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι να ανατάξουμε την οικονομική κατάσταση χρησιμοποιώντας δύο βασικά εργαλεία, τη στήριξη του περιθωριακού προσανατολισμού, το "καλάθι της περιφέρειας" και την ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης "Αλ. Μπαλτατζής"».

Επίσης, η κ. Αποστολάκη δήλωσε ότι ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του κτηνοτροφικού κλάδου, σύμφωνα με το οποίο θα είναι ξέχωρη πλέον η καταβολή των ασφαλίστρων της κτηνοτροφικής και ζωικής παραγωγής, από τη φυτική παραγωγή στον ΕΛΓΑ, κάτι το οποίο θα συμπεριληφθεί, όπως τόνισε, στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates