Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Τίνα Μπιρμπίλη: Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας


«Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας. Για τον λόγο αυτό περιορίσαμε σε 1% ανά νομό το μέγιστο ποσοστό χρήσης της γης υψηλής παραγωγικότητας για εγκατάσταση φωτοβολαϊκών», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Veto που κυκλοφόρησε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τη δημιουργία αιολικών πάρκων τόνισε ότι, «το πρόβλημα δεν είναι η δυνατότητα προσφυγής, αλλά ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθεί τελεσίδικα η σχετική απόφαση». Επεσήμανε, δε ότι «αυτοί που αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες είναι μειοψηφία αλλά είναι οι μόνοι που ακούγονται» και τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού όπως είπε «μόνο έτσι οι ακραίες αντιδράσεις θα γίνουν όλο ένα και σπανιότερες».

Για την «μεικτή επένδυση» στο Ελληνικό η υπουργός είπε ότι το έργο «εντάσσεται στην ευρύτερη συζήτηση για την Αθήνα» και επεσήμανε ότι «το πάρκο θα υιοθετηθεί οικονομικά από εκείνους που θα ωφεληθούν από αυτό».

Για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου που έχουν να κάνουν με το κέντρο της πόλης της Αθήνας, είπε ότι «η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα αλλάξει την όψη της Αθήνας και θα φέρει τουρισμό», ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για ένα έργο με χαμηλό κόστος και πολλαπλασιαστικό όφελος».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο», το οποίο, όπως είπε, «ενοποιεί όλους τους πόρους που έρχονται στο περιβάλλον, κυρίως μέσα από παραβάσεις και πρόστιμα και μπορεί να χρηματοδοτεί με διαφάνεια τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου».

Κλείνοντας την συνέντευξη σε ερώτηση σχετικά με το αν αισθάνεται πολιτικός ή δεν την ενδιαφέρει ο όρος, η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος που κάνει δουλειά, γιατί αυτό πρέπει να κάνει ένας πολιτικός».


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates